Presses av Blackburn

KOLSÅS (Dagbladet): Blackburn kjører knallhardt på for å få Stig Inge Bjørnebyes signatur på en treårskontrakt. - På meg virker det som om de vil ha svar i går, sier Liverpool-spilleren til Dagbladet.

Men: Stig Inge Bjørnebye, som bruker all sin konsentrasjon og energi på å spille seg inn i det norske EM-laget, klarer ikke å ta en avgjørelse. Han har, som han korrekt påpeker, andre ting å tenke på. Og derfor ønsker han å utsette avgjørelsen om framtida.

Til etter EM.

- Jeg har møtt Graeme Souness, spist middag med Souness og fått telefoner fra Rune Hauge om at bare signaturen min mangler, sier Stig Inge til Dagbladet. - På toppen av det er tilbudet jeg har fått veldig bra. Men etter at sesongen i Danmark var ferdig på søndag, og jeg måtte tømme leiligheten vi hadde og dra hjem til England med åtte svære kolli før jeg møtte landslaget i Oslo, har jeg hatt andre ting å tenke på.

- Jeg vet rett og slett ikke om jeg er i stand til å ta en avgjørelse.

Strålende tilbud

Stig Inge Bjørnebye har fått manager-løfter om at alt vil bli topp på Ewood Park. Han har også fått beskjed om at han kan bli boende utenfor Liverpool. Men uansett størrelsen på gulrøttene er han åpenbart ukomfortabel med situasjonen.

Fordi presset er så massivt.

- Jeg har full forståelse for de landslagstrenerne som sier at de vil ha bort agenter og kontraktsforhandlinger i forbindelse med landslagsamlinger. Det er en uting, sier Bjørnebye.

Tøff på trening

På treningene har han derimot ikke smilt. Spør Tore André Flo og Dan Eggen om hvordan det føles å ha en EM-kåt venstreback i ryggen.

- Rått? Nei, jeg føler meg bare pigg, sier Stig Inge. - Jeg har jo ikke en 17-årings kåthet, og må ikke på død og liv sparke ned folk. Men ja, jeg har lyst til å spille EM.

- Forholdet mellom deg og André Bergdølmo?

- Veldig greit. Vibrasjonene mellom oss har alltid vært gode. Og at jeg plutselig er her vil kanskje heve André ytterligere. Situasjonen er jo snudd litt på hodet.

Da Bjørnebye ga seg var Bergdølmo nummer to. I dag er det tvert om.

- Jeg gjør selvfølgelig alt jeg kan for å komme på laget, sier Stig Inge. - Samtidig har jeg ikke noe å tape. Og det er gunstig - jeg kommer jo bakfra.

- Med klare ambisjoner om å være med på oppløpssida.

PRESSET: Blacburn jager Stig Inge Bjørnebyes signatur. Men Bjørnebye har andre ting å tenke på.