Presses inn i «feil» sponsor-klær

Skiskytterne Ole Einar Bjørndalen og Frode Andresen presses til å gå i langrennsguttas sponsorklær under helgas verdenscupstart i langrenn i Finland. - Jeg kan ikke garantere at jeg aksepterer det, sier Bjørndalen til Dagbladet.


IKKE SLIK: Her er antrekket OL-mester Ole Einar Bjørndalen vil bruke i v-cupen. Men Skiskytterforbundet har andre planer.

Bjørndalen og skiskytterkollega Andresen ble som ventet tatt ut i langrennstroppen til verdenscupstarten. Skiskytterforbundet ønsker at gutta skal representere i skiskytternes egne klær av merke Adidas, med Vital som hovedsponsor.

- Det blir galt å bare kutte ut de som har betalt mine utgifter i mange år, sier Bjørndalen til Dagbladet.

Men leder av langrennskomitéen i Norges Skiforbund, Jan Erik Granamo, er helt klar:

- De må følge våre sponsor-avtaler, fastslår han.
Det betyr Swix-tøy og SAS som hovedsponsor.

- Utøverne er uttatt av Norge Skiforbund og må stille i den norske landslagsdrakta, der våre sponsorer eksponeres, sier Granamo.

Avventer

  • Skiskytterforbundet har frist til i morgen med å gi Skiforbundet et svar på om de godtar denne ordningen.

Ole Einar Bjørndalen sier til Dagbladet at han synes det er riktig å avvente forbundets beslutning før han tar sin egen.

- Men jeg har jo veldig lyst til å gå et verdenscuprenn i langrenn, forsikrer den olympiske mesteren i skiskyting.

Ikke glemme

Generalsekretæren i Skiskytterforbundet, Anders Besseberg, sier at forbundet forutså dette problemet allerede etter fjorårssesongen:

- I april ga vi overfor Skiforbundet uttrykk for at vi ønsket at skiskytterne skulle representere i sitt eget forbunds klær hvis de ble tatt ut i en langrennstropp. Vi tilbød naturligvis det motsatte - hvis en langrennsløper skulle bli tatt ut på et skiskytterlag, sier Besseberg.

- Det hadde vært veldig realt å hatt det slik. Man må ikke glemme hvem som har betalt utgiftene, legger han til.

Men ønsket ble ikke innfridd av Skiforbundet. Det beklager Bjørndalen.

- Jeg føler lojalitet overfor mitt eget forbund og en sponsor som har fulgt oss i mange år. En toppidrettsutøver er dyr i drift, og det føles litt galt å kutte ut dem som har gitt meg muligheten til å satse maksimalt, sier Bjørndalen.

Vanskelig

Skipresident Jan Jensen deler LK-formann Granamos syn:

- Dette viser hvor vanskelig verden er blitt. Men i utgangspunktet er det ingen tvil om at det er skiforbundets sponsorer som har rettighetene til å eksponere seg gjennom de løperne som blir uttatt til en verdenscup-konkurranse, sier Jan Jensen.

  • Også OL-mester Halvard Hanevold ble tatt ut i langrennstroppen, men valgte å takke nei. Hanevold har viktige eksamener om kort tid.