Presses til ekstratrening

Den danske landslagssjefen Morten Olsen gjør alt for å få stjernespissen Jon Dahl Tomasson (27) klar til i kveld.

Vi må helt tilbake til mars for å finne en Tomasson-scoring på landslaget, da Danmark slo Egypt i en vennskapskamp i Kairo. Rett før Champions League-finalen i Manchester skadet han skulderen og gikk glipp av Milans seier mot Juventus og hjemmekampen mot Norge i Parken. De siste dagene har scoringsfoten fått ekstratrening under kyndig veiledning av Morten Olsen.

Mangler litt

- Jeg skulle gjerne sett at formen min hadde vært noe bedre, sier Tomasson.

- Jeg mangler litt skarphet, og jeg må bare gjøre mitt beste.

Spisskollega Ebbe Sand har ikke scoret på landslaget på nesten ett år, så det er til å forstå at landslagssjef Olsen satser alt på at Milan-spissen skal skyte Danmark til EM-sluttspillet i Portugal i Parken i kveld. Og hjelpe Norge til et videre EM-liv.

- Men jeg er stadig i tvil om jeg skal bruke Jon Dahl fra start, sier Olsen.

- Og heldigvis for det, ellers hadde jeg hatt begrensede valgmuligheter til spissplassene.

Til tross for sin lange måltørke på landslaget tyder alt på at Ebbe Sand (29) spiller fra start. Enten får han Tomasson som makker, eller Charltons formspiller Claus Jensen (26). Sistnevnte har fire scoringer for Danmark i år.

Har gjort alt

- Jeg føler at jeg er kommet et skritt videre mot scoringsformen. Det handler om å kunne se seg sjøl i speilet og si at jeg har gjort det som har vært mulig, sier Jon Dahl Tomasson.

Når Danmark tar avspark mot Romania i kveld, er landslagssjef Nils Johan Semb opptatt med Portugal på Ullevaal. Trolig er tankene hans like mye i Parken, for Norge må ha danskehjelp for å ha håp om sluttspill i EM neste år.

- Jeg har ikke lyst til å snakke om Norge nå. La oss vente til i morgen, sier Olsen.

Danmarks kaptein og midtstopper René Henriksen er mer snakkesalig:

- Vi vil gjerne hjelpe Norge ved å slå Romania i kveld, for da hjelper vi også oss selv til EM-sluttspillet.

Frykter Tomasson

Og den danskene håper mest på skal sende dem til Portugal, er altså Jon Dahl Tomasson. Tidligere landslagssjef Sepp Piontek sier dette til avisa BT om Milan-spissen:

- Jon er så fryktet av rumenerne at hans tilstedeværelse kan skape mer rom for våre andre offensive spillere.

NB! Avspark er 19.15. Snaue to timer etter vet vi om Norges EM-håp stadig lever.

HÅPER Å STARTE: Danskenes superstjerne Jon Dahl Tomasson driver skuddtrening på gårsdagens trening før kveldens kamp mot Romania.