Presset: - Han må vinne noe

Ole Gunnar Solskjær har nylig skrevet under på en ny langtidskontrakt. Manchester United må vinne noe eller vise framgang denne sesongen, mener engelske eksperter.

MÅ VISE NOE: Manchester United har forsterket laget med to stjernespillere i sommer. Ole Gunnar Solskjær bør vinne noe for å holde kritikerne stille. Foto: KACPER PEMPEL / POOL / AFP / NTB
MÅ VISE NOE: Manchester United har forsterket laget med to stjernespillere i sommer. Ole Gunnar Solskjær bør vinne noe for å holde kritikerne stille. Foto: KACPER PEMPEL / POOL / AFP / NTB Vis mer
Publisert

Ole Gunnar Solskjær (48) har fortsatt ikke vunnet noe med Manchester United etter at han ble midlertidig manager for de røde 19. desember 2018, og deretter fast manager mars 2019.

Det nærmeste han har kommet sølvtøy var forrige sesong, da det ble tap mot spanske Villarreal etter straffesparkkonkurranse i Europa League-finalen.

- Det var skuffende. Det var en kamp vi burde vunnet; de hadde ett skudd på mål og det var ikke slik at vi var under press. Men det har ikke noe å si, resultatet er som det er, sier Solskjær i et eksklusivt intervju med Sky Sports og fortsetter:

- Å våkne opp dagen etterpå var en forferdelig følelse, du ønsker ikke den følelsen igjen, du ønsker ikke å tape finaler eller store kamper.

Solskjær sier videre at «vi vet vi er et godt lag, men vi har en liten vei å gå for å være der vi ønsker og vinne trofeer».

IKKE DENNE GANGEN HELLER: Ole Gunnar Solskjær med Europa League-trofeet som Villarreal vant. Foto: Michael Sohn/AP/NTB
IKKE DENNE GANGEN HELLER: Ole Gunnar Solskjær med Europa League-trofeet som Villarreal vant. Foto: Michael Sohn/AP/NTB Vis mer

- Hvorfor?

24. juli kom meldingen om at Solskjær forlenget kontrakten til sommeren 2024, med opsjon på ytterligere ett års forlengelse. Det fikk blant annet Mark Ogden, som har fulgt Manchester United tett over flere år, til å stusse.

- Hvorfor tre år med opsjon på ytterligere ett år? Det er å belønne Solskjær for treg progresjon. United har ikke vunnet noe siden 2017, før Solskjær kom. Og jeg synes kontrakten er for lang for en fyr som fortsatt har til gode å vinne noe, sier Ogden til ESPN og fortsetter:

- Han må virkelig vinne noe neste sesong. Han kan ikke fortsette å banke på døra og tape semifinaler, finaler eller komme på 2. plass. Han må vinne noe.

- United må vinne noe

Samuel Luckhurst, som jobber i lokalavisa Manchester Evening News, mener det ikke er grunn til å stille spørsmål ved kontrakten, som han mener var «uunngåelig». Han mener også lengden er «standard».

- Likevel kommer United-managerens framtid alltid til å bli nøye gransket hvis de viser en fryktelig form. Til syvende og sist må det være konkret suksess eller klar framgang denne sesongen hvis han skal fortsette neste sesong, sier Luckhurst til Dagbladet.

- Mener du Manchester United må vinne noe denne sesongen?

- Absolutt. Sancho og Varane har blitt signert til å utgjøre en forskjell - selve forskjellen - denne sesongen. De må kjempe om ligatittelen som et minimum, svarer Luckhurst og fortsetter:

- Hvis de ikke klarer det og ikke vinner noe, så vil noen supportere ønske å bytte manager. Det vil da ha gått tre og et halvt år siden Solskjær ble manager og et trofé er essensielt. En manager i en annen storklubb ville ikke kommet unna med å gå så lenge uten sølvtøy.

Så hva vil være en suksessfull sesong for en storklubb som Manchester United?

- Det er ikke like enkelt å svare på det som det pleide å være. Å vinne Ligacupen og være utfordrer til ligatittelen, for eksempel: Mange United-fans vil ikke anse det for å være en suksess, sier Luckhurst og fortsetter:

- Å vinne FA-cupen og være utfordrer til ligaen vil være det, til tross for hvor devaluert FA-cupen har blitt. En FA-cupseier og tittelutfordrer er sannsynligvis et minimumsmål for en vellykket sesong.

Han mener det vil være «stort press» på Solskjær hvis ikke klubben viser framgang.

Kan merke presset

Simon Peach, Manchester United-korrespondent for nyhetsbyrået PA, tror ikke nødvendigvis Manchester United må vinne noe denne sesongen for at Solskjær skal beholde jobben.

- United bør gå inn i hver sesong og tro at de har kvalitet til å vinne trofeer - det er tross alt det klubben handler om, og Solskjær vet det bedre enn noen andre. Jeg er sikker på at noen pessimister ville sagt følgende hvis de hadde vunnet i Gdansk: «Vel, det er bare Europa League». Men fremgangen er klar, både når det gjelder spillet på banen og stemningen utenfor, sier Peach til Dagbladet og fortseter:

- Jeg tror ikke nødvendigvis at United må vinne noe for at Solskjær skal beholde jobben sin, fordi kontekst vil være nøkkelen, men hver sesong som går uten sølvtøy vil i det minste skru opp det ytre presset.

- Hva må Manchester United oppnå for at sesongen skal være en suksess?

- Godt spørsmål. Dette er den tredje hele sesongen til Solskjærs United, og mer fremgang bør være nok til at de kjemper om sølvtøy igjen. De er som sagt på vei i riktig retning, men de må ta det neste steget. De har helt klart kvaliteten til å slå de andre lagene, men de må bli kvitt dårlige vaner som hele tiden blusset opp forrige sesong.

Peach legger til at det «helt klart» vil bli press på Solskjær dersom mannskapet hans ikke viser framgang denne sesongen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer