VIKTIG KAMP: Massimiliano Allegri kan glede seg over at flere spillere er meldt klare til Champions League-møtet med Arsenal.Foto: SCANPIX/EPA/MATTEO BAZZI
VIKTIG KAMP: Massimiliano Allegri kan glede seg over at flere spillere er meldt klare til Champions League-møtet med Arsenal.Foto: SCANPIX/EPA/MATTEO BAZZIVis mer

Presset Allegri får viktige spillere tilbake mot Arsenal

Nesta, Boateng og Abbiati klare til kamp for Milan.

• Champions League i fotballstudio kl. 20.45: Leverkusen - Barcelona, Lyon - APOEL Nikosia

Milan-trener Massimiliano Allegri har fått mye kritikk den siste tiden, men kan i alle fall glede seg over å få viktige spillere kampklare til mesterligaduellen mot Arsenal onsdag.

Ghanas landslagsspiller Kevin-Prince Boateng er tilgjengelig for spill igjen i første åttedelsfinale etter sin skade. I tillegg til midtbanespilleren er også stopperveteran Alessandro Nesta og målvakt Christian Abbiati tilbake.

Mark van Bommel og Zlatan Ibrahimovic er også klare til å bidra på San Siro etter sine karantener i helgen.

Milan har avgitt poeng i halvparten av kampene den siste måneden i italiensk Serie A. Det gjør at tittelrival Juventus kan skaffe seg fire poengs luke dersom de vinner sine to hengekamper.

England-kompleks Seieren mot Udinese i helgen lettet litt av presset på Allegris skuldre, men tar ikke bort Milans kompleks mot engelske lag i mesterligaen de siste årene. I 2008 ble nettopp Arsenal for sterke for Milan under Carlo Ancelottis ledelse. I 2010 røk Milan og daværende trener Leonardo ut mot Manchester United. I fjor var det Tottenham som stoppet Allegri og Milan. Alle gangene måtte milanoklubben si takk for seg i åttedelsfinalen.

Til tross for at Massimiliano Allegri ledet Milan til seriegull i sin første sesong som trener, har skepsisen til den tidligere Cagliari-treneren økt de siste månedene.

- Vi har tapt litt for mange kamper i det siste, men vi må forholde oss rolig og være trygge på styrken vår. Vi har mistet mange spillere og flere andre har ikke fått muligheten til å hvile skikkelig. Vi må jobbe videre med å komme ut av denne situasjonen, sa Allegri nylig.

Ber fansen roe seg Treneren bakkes opp av uttalelser fra høyeste hold i klubben. - Laget trenger støtte fra tilhengerne våre. Dette er ikke riktig tid for krangling og kritikk, påpeker Milan-styremedlem og klubbeierens datter, Barbara Berlusconi.

Arsenal også har hatt sine problemer denne sesongen. Men Milan-tilhengerne har det friskt i minnet at klubben har tapt åttedelsfinaler mot engelsk motstand tre av de fire siste årene i mesterligaen. Cesc Fàbregas var sentral da rødtrøyene fra Nord-London sendte Milan ut for snart fire år siden. Han er ikke Arsenal-spiller-lenger, men manager Arsène Wenger tror klubben kan gjenskape triumfen mot Milan.

- Jeg kan huske at selv Milan sa at det beste laget vant. Det må vi ikke glemme. Men vi må prestere like godt igjen.

De første åttedelsfinalene i mesterligaen spilles slik:

Tirsdag 14. februar: Lyon - APOEL Nikosia, Leverkusen - Barcelona.

Onsdag 15. februar: Zenit St. Petersburg - Benfica, Milan - Arsenal.

Tirsdag 21. februar: CSKA Moskva - Real Madrid, Napoli - Chelsea.

Onsdag 22. februar: Marseille - Inter, Basel - Bayern München.

(NTB)