Presset Alsgaard og Bråten til å snakke sammen

Forbundet grep inn.

(Dagbladet.no): Dager med skittkasting har fulgt siden Thomas Alsgaard sa opp stillingen sin i det svenske skiforbundet.


Med utgangspunkt i en uenighet om hvor mye lederstruktur som trengs og hvem som hadde ansvar for at det ikke fungerte, har Alsgaard og hans tidligere overordnede, Inge Bråten, vært i åpen konflikt.

Langrennsentusiaster i Norge og Sverige har i sannhet fått oppleve hva den svenske skiløperen Anders Södergren mente da han sa at de to norske lederne var som hund og katt.

Presset til fred

Men nå har duoen bestemt seg for å begrave stridsøksa og avslutte den offentlige skittkastingen.

Samtalen mellom de to kom i stand etter press fra Per-Åke Yttergård, sjef for nordiske grener i det svenske skiforbundet.

- Jeg er sjefen deres, så jeg måtte ta tak i det å få orden på det. Det har vært flere innblandet, men hvem det er ønsker jeg ikke å fortelle, sier han til Aftonbladet.

Ser framover

SKAL HOLDE FRED: Inge Bråten (t.v.) og Thomas Alsgaard har snakket sammen for første gang siden skittkastingen dem imellom begynte. Under møtet ble de enige om å begrave stridsøksa. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX
SKAL HOLDE FRED: Inge Bråten (t.v.) og Thomas Alsgaard har snakket sammen for første gang siden skittkastingen dem imellom begynte. Under møtet ble de enige om å begrave stridsøksa. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX Vis mer

Yttergård sier han tror Bråten og Alsgaard ville snakket sammen selv uten at han presset dem. Nå mener han saken er ferdig.

- De har pratet med hverandre og ryddet opp i dette. Nå ser vi framover, sier Yttergård.

Etter press fra forbundet har Bråten også bekreftet at han ikke vil gå til juridiske skritt, etter at han tidligere var i kontakt med sin advokat.

Presset Alsgaard og Bråten til å snakke sammen