Presset av Skeid

Rosenborg ledet 2-0 og så ut til å spasere til cupfinalen da Erik Noppi dukket opp og laget ørlite spenning.

Men Skeid fikk ikke til mer enn det ene målet etter corner i det 68. minutt, og dermed ble det 2-1 til trønderne i den kjedelige semifinalen på Lerkendal.

Før det var Rosenborg overhodet ikke presset av Skeid. Riktignok var Oslo-laget på et par farlige visitter før pause, men helt fram til reduseringen trengte hjemmelaget ikke å anstrenge seg nevneverdig for holde Skeid fra skinnet.

Unge Skeid så til tider ut som om de reneste statister, uten at RBK var i nærheten av gjøre mer enn de absolutt måtte.

I starten yppet Skeid seg litt, men selvsagt var det storfavorittene som først fikk hyll på byllen. Etter 32 minutter forsøkte Jo A. Gundersen i Skeids forsvar en håpløs klarering som gikk rett i lagkamerat Stian Theting.

Landslagsuttatte Roar Strand dukket opp og utnyttet situasjonen til fulle. 1-0.

Bare fem minutter senere var det duket for 2-0. Den kom etter en krempasning fra Strands landslagskollega Fredrik Winsnes. Winsnes fant en annen landslagsuttatt, Harald Martin Brattbakk, på løp og vips var storscoreren helt alene med Skeids målvakt Sebastian Harung.

Harung nølte med å komme ut, og dermed var det lett match for eliteseriens treffsikre toppscorer.

Skrittet

Skeid hadde én kjempemulighet til å redusere før pause. Først skjøt Daniel Braaten i Espen Johnsen som måtte gi retur. Daniel Fredheim Holm snappet den og sendte den rett i skrittet på lagkamerat Espen Grini, og ballen gikk via Grini og like utenfor fra seks meters hold. Der var Rosenborg heldig.

2. omgang ble et eneste langt gjesp. Rosenborg kontrollerte i dårlig tempo, og hjemmelagets farligste sjanse kom ved Brattbakk som lurte av sin medspiller og skjøt like utenfor fra rundt ti meter.

Så headet veteran Erik Noppi inn 2-1-scoringen, og man kunne håpe på litt spenning. Den kom ikke.

Rosenborg er i cupfinalen for første gang siden 1999. 14. oktober blir det klart om motstanderen blir Tromsø eller Bodø/Glimt.

(NTB)

TALENT: Rosenborg måtte jobbe mot slutten av kampen. Her Daniel Braaten.