TAUS OM JUVENTUS: Liverpool-manager Rafael Benitez ville ikke snakke om neste sesong etter dagens tap, men sier han skal forsøke å snakke med formann Martin Broughton. Foto: AP
TAUS OM JUVENTUS: Liverpool-manager Rafael Benitez ville ikke snakke om neste sesong etter dagens tap, men sier han skal forsøke å snakke med formann Martin Broughton. Foto: APVis mer

Presset Benitez nektet å kommentere framtida

Nå kobles Hodgson til Liverpool.

|||

Det hersker full forvirring rundt Rafael Benítez framtid i Liverpool.

Spanjolen var særdeles kryptisk etter 0-2-tapet hjemme mot Chelsea søndag. Det nederlaget ødela de ørsmå drømmene om en ny sesong i mesterligaen.

- Jeg foretrekker å konsentrere meg om neste kamp, og jeg vil prøve å treffe formannen, sa Benitez.

Han har fire år igjen av sin kontrakt med Anfield-laget, men klager likevel over manglende respons om framtiden. Det betyr i klartekst at det er noen skjær i sjøen.

- Jeg har fire år igjen av min kontrakt, og vi får vente og se. Jeg har snakket om alle spekulasjonene de to-tre siste ukene. Jeg vil ikke snakke for mye om fremtiden, fortsatte spanjolen.

- Bli ferdig

Liverpool har ikke vunnet en tittel siden FA-cuptriumfen i 2006. Det forteller litt om tingenes tilstand i den en gang så suksessrike klubben.

- Jeg kan forstå det (fansens uro over hans framtid), men spekulasjoner er noe vi ikke kan kontrollere. Så vi får snakke om kamper, fotball og det som skjedde på banen i dag, sa Benitez da han ble intervjuet av Sky Sports.

Da reporteren fortsatte med revolverspørsmål, svarte spanjolen slik:

- Ikke fortsett, ikke fortsett. Bli ferdig.

Han var tydelig skuffet over måten Liverpool tapte på mot ligaleder Chelsea. Tilbakespillet fra Steven Gerrard åpnet for Didier Drogbas 1-0-mål.

TABBE: Liverpools Steven Gerrard fortviler etter å ha forært Chelsea en gavepakke av et ledermål. Foto: REUTERS
TABBE: Liverpools Steven Gerrard fortviler etter å ha forært Chelsea en gavepakke av et ledermål. Foto: REUTERS Vis mer

- Slike ting kan skje i fotball. Det var synd, for vi hadde mer eller mindre kontroll på kampen. Det forandret kampen og påvirket resultatet. Dette har ikke vært vår beste sesong, og det er lett å se. Vi hadde forventet å være høyere på tabellen, men har hatt for mange problemer, medga Benitez.

Han sikter til klubbens vanskelige økonomi der gjeld gjør det vanskelig å bruke mye penger på spillerforsterkninger.

Kan havne i Juventus

Sjuendeplasser ikke akkurat hva man sparer på i klubben med 18 ligatitler. Siden legendariske Bill Shankly ble ansatt i Liverpool i 1959 har rødtrøyene kun hatt åtte managere. Etter ham har også Bob Paisley (1974), Joe Fagan (1983), Kenny Dalglish (1985), Graeme Souness (1991), Roy Evans (1994), Gérard Houllier (1998) og Benitez (siden 2004) ledet laget fra Beatles-byen. Klubben har ikke for vane å sparke managere.

Nå kan en løsning være at Benitez forsvinner til italienske Juventus. Spanjolen er blant favorittene til å overta trenerjobben i Torino-klubben.

Benitez har kjøpt 56 spillere for 228.976.000 pund. Samtidig har han solgt 67 spillere for 153.100.000 pund.

50-åringen ledet Liverpool til mesterligatriumf i 2005 og seier i FA-cupen året etter. Sist sesong ble laget nummer to i serien.

Fulham-manager Roy Hodgson blir koblet til Liverpool. Slik svarer den tidligere Viking-treneren på ryktene: - Det er flatterende å bli koblet til jobber, men sånt er helt utenfor min kontroll.

(NTB)

TIL HIMMELS: Chelseas Frank Lampard løfter blikket mot himmelen etter å ha sikret Chelsea tre særs viktige poeng på Anfield. Foto: AP
TIL HIMMELS: Chelseas Frank Lampard løfter blikket mot himmelen etter å ha sikret Chelsea tre særs viktige poeng på Anfield. Foto: AP Vis mer