Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Presset Deila før toppkamp

Celtic-manager Ronny Deila ble tirsdag kåret til månedens manager i Skottland. Men presset er likevel stort før onsdagens kamp mot tittelutfordrer Aberdeen.

Glasgow (NTB): Søndagens cupexit mot Ross County fikk Celtic-fansen til å murre. Onsdag møter Deilas menn Aberdeen til toppkamp i serien.

- Skulle Celtic tape mot Aberdeen, kan det få alvorlige konsekvenser. Dette er Deila klar over. Han forstår situasjonen, sa BBC-kommentator Liam McLeod til NTB mandag.

Forstår - Jeg forstår at fansen er skuffet. De har høyre ambisjoner, og når de ikke blir innfridd blir de sinte, sa Deila på klubbens pressekonferanse tirsdag.

Aberdeen ligger seks poeng bak Celtic i serien.

- Vi var alle veldig skuffet etter helgen. Men vi har en svært viktig kamp nå. Vi kan sette oss selv i en veldig god posisjon, sa Deila.

Månedens manager Til tross for ligacuptapet søndag ble Deila tirsdag kåret til månedens manager i januar. Celtic vant alle sine fire kamper i januar og scoret 16 mål. I tillegg tok de seg videre i den skotske cupen.

- Det er en pris til hele gruppen, og jeg er fornøyd med det, sa Deila.

I tillegg til å vinne fire av fem kamper i januar, har Deila brukt måneden godt på overgangsmarkedet. Manchester Citys Patrick Roberts (kantspiller) er hentet på lån. I tillegg er Colin Kazim-Richards (spiss) kjøpt fra Feyenoord.

Tidligere i januar ble også danske Erik Sviatchenko (midtstopper) kjøpt fra Midtjylland.

- Vi ønsket å styrke stallen i dette vinduet og få inn noen med erfaring, og jeg synes vi har gjort det, sa Deila.

(©NTB)