Presset Deila med sjarmoffensiv overfor fansen: - Vil vinne tre titler

Tror laget kan vinne ti på rad.

VIL VINNE ALT: Ronny Deila ønsker å vinne ligaen og begge de skotske cupene. REUTERS/Russell Cheyne
VIL VINNE ALT: Ronny Deila ønsker å vinne ligaen og begge de skotske cupene. REUTERS/Russell CheyneVis mer

Ronny Deila er oppildnet av Celtics 3-0-seier over Hearts i ligacupen onsdag. Nå legger han lista høyt.

Telemarkingen har fått en tøff start på karrieren som Celtic-manager. Mesterligaeventyret glapp til tross for at den skotske storklubben fikk to forsøk, og i serien er fasiten fjerdeplass etter sju serieomganger. Med til historien hører det at Celtic har en kamp mindre spilt enn de øvrige topplagene.

Lørdag venter St. Mirren på bortebane. Foran den kampen ser ikke Deila noen grunn til å være defensiv. 39-åringen liker det han har sett av laget sitt den siste tiden.

- Nå ønsker vi oss litt flyt. Målet er å vinne så mange kamper som mulig på rad. Laget mitt er kapable til å vinne ti på rad, men jeg sier ikke at det helt sikkert kommer til å skje, sier Deila ifølge Herald Scotland.

- Det jeg derimot kan si, er at vi definitivt kommer til å vinne ligaen. Og målet vårt er tre titler. I cupene kan alt skje, men vi må sette høye mål og stille høye krav til oss selv, tilføyer han.

Pilene peker oppover Deila har måttet tåle kritikk både i mediene og fra klubbens trofaste supporterskare i innledningen av årets sesong. Nå mener imidlertid telemarkingen at det bare er et tidsspørsmål før mannskapet hans fyrer på alle sylinderne.

- Jeg er heldig som har et lag med så mange gode spillere. Hvis vi spiller godt, vet vi at alle lag i Skottland vil få problemer. De (motstanderne) vet også at vi er et bedre lag, sier Deila.

Cupkampen mot Hearts i midtuka var et langt steg i riktig retning.

- Det er sånn jeg ønsker å se laget mitt spille. Selvfølgelig kan vi gjøre mange ting bedre, men strukturen defensivt er bedre og nå vet vi at det blir vanskelig for alle lag å slå oss, sier han.

Mange skader Det eneste minuset for Deila i øyeblikket er skadelista. Verken Mikael Lustig, Adam Matthews eller James Forrest er ventet å kunne spille helgens ligakamp. Det samme gjelder kaptein Charlie Mulgrew.

Skadene har tvunget den norske Celtic-sjefen til å endre mye på lagoppstillingene i sesonginnledningen. Da laget tapte 0-1 for Inverness i slutten av august hadde for eksempel Deila gjort ti endringer fra forrige kamp.

Til kampen mot Motherwell sist helg, der Celtic også ga bort poeng (1-1), kom seks nye spillere på banen.

- Det er for mye, men dette er ikke noe vi har ønsket å gjøre. Det var rett og slett noe vi måtte gjøre, sier Deila ifølge teamtalk.com.

(NTB)