- Presset er på meg

Siden tirsdag kveld har Chelsea sett ned på resten av Fotball-England fra tabellteten for første gang på fem år. I morgen ser laget og trener Ranieri Arsenal i øynene på Highbury.

LONDON (Dagbladet): «Tinkerman» er det klengenavnet Chelsea-manager Claudio Ranieri har fått i engelske medier. På norsk blir det tusenkunstner - en som takler det meste og fikser litt her og litt der. Og under konstant og langt større press enn noen andre i Premier League - uansett hvor Chelsea ligger på tabellen får han jo høre at Sven-Göran Eriksson snart kommer - så trenger denne omgjengelige italieneren alle de ferdighetene som blir tillagt ham.

- Yes, yes, yes - the pressure, smiler Claudio Ranieri.

Rooney-dementi

- Også foran denne kampen vil jeg fortelle spillerne mine at det ikke er de, men jeg, som er under press. Og det kan jeg leve med - er det ikke Tinkerman de kaller meg? Hva press angår er det ikke større enn vanlig selv om Arsenal er motstander, sier treneren.

Wayne Rooney blandet seg i går inn i oppkjøringen til toppmøtet i London. Fra frokost til lunsj gikk ryktene varme om at Chelsea var i overgangsforhandlinger med Everton. Men Chelsea måtte dementere det også. Akkurat slik de har dementert de konstante ryktene om at Svennis pluss en drøss andre ballspillende millionærer er på vei til klubben.

Hjemme hos Arsène Wenger har man også fått litt å tenke på. Etter onsdagens totale knefall for det engelske fotballforbundets anklager om usportslig opptreden etter skandaleavslutningen i 0- 0-kampen mot Manchester United på Old Trafford, kan det snart bli vanskelig for Arsenal å stable på beina det suksesslaget Wenger ønsker.

Etter FAs høring 30. oktober, vil seks mann utestenges fra én til tre kamper.

Derfor blir Arsenals hovedoppgave framover, en jobb som er minst like viktig som seier mot Chelsea i morgen, å sørge for at spillerne det gjelder - Keown, Lauren, Cole, Vieira, Parlour og keeper Lehmann - ikke blir utestengt samtidig.

Lenge til påske...

Arsène Wenger vet alt om å lede Premier League i oktober. Det gjelder ikke, for det er lenge til jul og enda lenger til påske. Men det hjelper selvfølgelig, på humøret og på supporterne. Sjøl om det viktigste er å sette sammen en solid og lang seiersrekke mot slutten.

For Chelsea er det annerledes, de har vært nødt til å overbevise tabellmessig fra start. Med kjøpene som er gjort ville klubben blitt slaktet uten nærkontakt med topp tre. Men da snakker vi om mediene og fansens frykt, og ikke en lur italiener. Som også har lært seg dette med høytider og England.

- Det er ikke viktig å ligge øverst nå. Det er bare hyggelig. Det er først seinere det blir viktig. Og det er det jeg sikter mot - det og godt spill, sier Ranieri.

- Og nå er det Arsenal?

- Yes. Big game, sier Chelsea-manageren.

SITTER LØST? Claudio Ranieri er enig i at han er under press, men insisterer på at han takler det.<!--FOTO-->