DÅRLIG KVELD: Per-Mathias Høgmo i samtaler med informasjonssjef Svein Graff og toppfotballsjef Nils Johan Semb etter kampen. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
DÅRLIG KVELD: Per-Mathias Høgmo i samtaler med informasjonssjef Svein Graff og toppfotballsjef Nils Johan Semb etter kampen. Foto: Bjørn Langsem/DagbladetVis mer

Presset Høgmo mener skader ødela mye for Norge

- Det ville vært bedre å ha fått et bedre resultat.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Norge - Tyskland 0-3.

Per-Mathias Høgmo mener Norge burde utnyttet sjansene bedre etter å ha blitt utspilt av Tyskland i den første VM-kvalifiseringskampen på Ullevaal denne høsten.

- Vi møter et veldig godt lag. Jeg skulle ønske vi hadde vært litt mer aggressive på midtbanen, og at vi hadde utnyttet de få sjansene vi fikk på 0-1, for det må man mot et lag som Tyskland, sier Høgmo.

- Det var tungt at vi fikk 0-2 rett før pause, men vi visste dette kom til å bli tøft. Jeg er mest skuffet over at vi ikke tok bedre vare på ballen da vi fikk kontringsmuligheter, sier han.

Skader

Høgmo sa på tv etter kampen at han var fornøyd med laguttaket, og står for det også på pressekonferansen.

- Vi vet at vi møter Tyskland som fort kan vinne samtlige kamper. Det kunne vært bedre å ha et bedre resultat, men vi vet hvor vi står for øyeblikket. Det gjelder å nullstille seg inn mot San Marino og Aserbajdsjan, sier Høgmo.

- Vi dro med oss veldig mye skader inn mot denne kampen, og hadde et relativt nykomponert lag. En del av de litt ferske skal likevel ha ros for det de gjorde i dag, sier han.

- Dette er fotball

Høgmo sier han hadde tenkt å sette inn Mohammed Abdellaoue i kveld, men at slitne spillere og skader satte en stopper for det.

- Vi kan få behov for en Moa i form framover, sier landslagstreneren, som samtidig innrømmer at Hviterussland-tapet tidligere denne uka ikke hjalp på situasjonen.

- Vi skulle gjerne ønske at vi ikke dro med oss en negativ opplevelse inn mot denne kampen, men dette er fotball. Dette er entertainment, og deres jobb er å lage støy av god eller dårlig karakter. Det må vi leve med. Vi er opptatte av å få et lag som kan fighte helt inn, og det kommer viktige kamper der vi kan ta poeng på rekke og rad, sier Per-Mathias Høgmo.

- Føler du dette tapet legger mer press på deg personlig?

- Tyskland hjemme er en meget vanskelig oppgave. Husk på at vi har en relativt nykomponert bakerste firer som møter Tyskland. En Even Hovland som nesten ikke har spilt, en Håvard Nordtveit som har spilt mest midtbane, sier Høgmo.

Se høydepunktene fra kampen mellom Norge og Tyskland. Kampen ble spilt på Ullevål og endte 0-3 til Tyskland. Se alle høydepunktene fra Norge - Tyskland og resten av kveldens kamper på TVNorge 23.00. Video: TVNorge Vis mer