Presset øker på Perry etter ny Rosenborg-smell

Skjelt ut av supporterne sist.

Sarpsborg 08 - Rosenborg 1-1 (0-1):

SARPSBORG (Dagbladet): Ingen har brukt ordet «krise» om Rosenborgs middelmådige sesongstart, men det er kanskje ikke langt unna nå.

Etter 1-3-tapet for Stabæk på Lerkendal 16. mai har det vært åpenbar misnøye i Trondheim. Og etter 1-1 borte mot Sarpsborg i kveld, spørs det om situasjonen er i bedring.

Det var nemlig Sarpsborg som var nærmest seieren i Østfold, og mange vil - igjen - stille spørsmål ved både trener Per Joar Hansen og sportslig leder Erik Hoftun etter kveldens oppgjør.

Rosenborg gikk riktignok til pause med en fortjent 1-0-ledelse, men etter en feig og svak 2. omgang, fikk altså trønderne bare med seg ett poeng.

Det betyr at de er seks poeng bak Molde, med en kamp mer spilt.

Startet friskt Det var uansett Rosenborg som skapte den første gode sjansen på kunstgresset i Østfold. Nicki Bille Nielsen imidlertid skjøt utenfor fra god posisjon.

Sarpsborg-spiss Aaron Samuels fysikk skapte mye trøbbel for Rosenborgs stoppere Stefan Strandberg og Tore Reginiussen i kveld.

Nigerianeren truet nesten konstant Rosenborgs bakrom på grunn av farta og styrken.

På topp for trønderne så ikke akkurat Nicki Bille Nielsen like farlig ut.

Dansken, som hadde henvist Alexander Søderlund til benken, slet med å vise seg fram. Det største trøkket dansken skapte var da han fikk gult kort for å løpe ned 08-kaptein Ole Christoffer Heieren Hansen.

Svensson-goal Etter en snau halvtime kom det oppskriftsmessige ledermålet. For til tross for at Rosenborg ikke hadde spilt sin beste fotball, var de best den første halvtimen.

Morten Gamst Pedersen slo en glimrende corner fra venstre. I feltet headet Nicki Bille rett i en Sarpsborg-spiller, men trønderne var heldige:

Kula havnet rett foran Jonas Svensson, som hadde få problemer med å styre den i nettet bak keeper Kerr fra tre meters hold.

Etter RBKs scoring var det imidlertid 08 som festet initiativet foran egne fans. Først fikk Bojan Zajic to muligheter til å fyre av fra favorittposisjonen, sentralt foran sekstenmeteren.

Forsøk nummer gikk via en Rosenborg-spiller, og strøk Alexander Lund Hansens tverrligger. På den etterfølgende corneren var Samuel høyest, og styrte ballen i stanga, men dommer Brage Sandmoen blåste - sannsynligvis korrekt - for obstruksjon i feltet.

Forsiktig RBK Det første snaue kvarteret av 2. omgang ble en tam affære. Rosenborg gikk for «safety first», mens Sarpsborg slet med å legge press på trønderne.

Man satt likevel med følelsen av at Aaron Samuel eller Franck Dja Djedje kunne finne på noe selv - og det var akkurat det som skjedde etter 57 minutter:

Samuel brukte muskler og fart for å parkere Stefan Strandberg i en løpsduell, men da nigerianeren skulle avslutte alene med Lund Hansen, ble han akkurat nok forstyrret til at han ikke fikk pirket ballen i nettet.

Sarpsborgs press fikk omsider uttelling: Halvveis i 2. omgang vant Samuel en duell høyt i banen, spilte til Dja Djedje, som la tilbake til Samuel.

Nigerianeren slo deretter hardt og lavt inn bak RBKs backrekke, og på bakerste kom innbytter Kristoffer Tokstad i monsterklyv og dunket kula opp i nettaket bak Lund Hansen.

Fortsatte presset Særpingene var imidlertid ikke ferdige med å yppe seg. Fem minutter etter utlikningen var Samuel nær ved å sette inn 2-1, men skuddet gikk noen få centimetre på utsiden av Rosenborgs kasse.

Samuel prøvde og prøvde mot slutten, mens RBK - anført av innbytterne Søderlund og Riku Riski - så farligst ut da de kunne kontre.

Det kom uansett ikke flere mål i Østfold i kveld. Dermed er Rosenborg virkelig i ferd med å falle fra i toppen.

Brian Deanes 08 har brukbar avstand til bunnlagene akkurat nå.