- Presset på Ham-Kam

Tromsø skal bare ligge og lure.

I Ham-Kam er det fortsatt store skadeproblemer i forsvar. Ståle Solbakken kan melde om fire skadde midtstoppere, nemlig Glenn Leif Ståhl, Peter Sørensen, Knut Henry Haraldsen og Pål Ekeberg Schjerve. Også spissen Oluwasegun Abiodun er ute for Kamma.

- Med så mange skadde, så blir det Jarl André Storbæk og Joachim Sørum bak, sier Ståle Solbakken til Dagbladet.no.

Ham-Kam ligger utsatt til på tabellen og møter Tromsø som også ligger nede i sumpa. Men Ståle tar det hele med ro.

- Det er tolv kamper igjen og dette er en av dem. Uansett kommer det til å bli en nøkkelkamp mot Aalesund neste runde, slår Ham-Kam-treneren fast.

Kampbildet tror han blir sjansefattig og målprotokollen mager.

- Tromsø scorer lite og slipper inn lite. Det blir vel gjerne en ettmålsseier eller uavgjort. Men jeg har en god følelse, sier Ståle Solbakken.

Tromsø-trener Otto Ulseth har en god følelse foran kampen på Briskeby.

- Ham-Kam må opp og trykke, mens de samtidig må ha respekt for kontringene våre. Jeg tror ikke Ham-Kam får mange sjanser, men det får vi, sier en overraskende optimistisk Ulseth til Dagbladet.no.

Rune Johansen (tre gule) og Bjørn Johansen (rødt) er utestengt til søndagens kamp. Ellers har Ulseth en skade- og karantenefri stall å velge fra. Den kanadiske målvakten Lars Hirschfeld, som blant annet har spilt for Tottenham, er klar for klubben. Likevel må han vente til midtukekampen mot Brann hjemme før han kan spille.

- Nå er vi i en situasjon hvor hver kamp er viktig for oss, og det er ikke noe spesielt sjøl om Ham-Kam ligger nærme oss på tabellen. Vi skal spille tre kamper på ei uke (Vålerenga neste helg) og for meg spiller det ikke noen rolle hvor vi tar de ni poengene, humrer Otto Ulseth.

STÅR OVER: Tromsøs Bjørn Johansen må stå over kampen mot Geir Frigård og Ham-Kam etter rødt kort mot Odd Grenland sist.