NULL POENG - NULL MÅL:  Trener Kjetil Rekdal merker presset etter den dårligste Vålerenga-starten på 20 år. Foto: NTB Scanpix
NULL POENG - NULL MÅL: Trener Kjetil Rekdal merker presset etter den dårligste Vålerenga-starten på 20 år. Foto: NTB ScanpixVis mer

Presset Rekdal med brysk melding: - Ikke ta bilder før du spør

Vil gi færre intervjuer: - Må bruke tida på oss selv.

VALLE (Dagbladet): Vålerenga opplever den verste seriestarten på 20 år. Trener Kjetil Rekdal vil ikke lenger snakke med media før han må.

Skyene lå tungt over Vålerengas treningsfelt på Valle i Oslo torsdag formiddag. Her var spill elleve mot elleve, og fra midtsirkelen instruerte Rekdal sine tropper.

Etter rundt to timer - på vei til garderoben - spurte Dagbladet om et intervju med treneren. Svaret var kontant nei. Henvendt til fotografen sa han bryskt:

- Ikke ta bilder før du spør!

Rekdal føler varmen fra trykkokeren før kampen mot Stabæk i morgen kveld. Tre kamper ut i Tippeligaen er fasiten null poeng, null mål og tabellbunn.

Desperate Heller ikke Stabæk har tatt et eneste poeng. Det er to desperate lag som møtes på Nadderud stadion lørdag.

På spørsmål om hvorfor han ikke vil la seg intervjue, svarte Rekdal at det har vært altfor mye negativt om klubben i media.

- Vinklingene er skjeve. Jeg vil snakke i forbindelse med kamp. Men vi velger å bruke tida på oss selv, sa han og marsjerte mot garderoben. Også dagen før fikk journalister nei.

Presset på Vålerenga er til å ta og føle på. Det er blitt skrevet om dårlig økonomi, forsinkede lønninger, ansatte som slutter, publikum som svikter - og resultater som uteblir.

Rett ved treningsfeltet på Valle skal det reise seg en ny stadion det neste året. Skrekken er at Vålerenga må spille åpningskampen her i OBOS-ligaen.

Null scoringer - Jeg har ikke tid til å prate, sa Mohammed «Moa» Abdellaoue utenfor garderoben i går.

Den hjemvendte spissen er blant dem fansen forventer scoringer av. Men denne sesongen har han verken startet eller sørget for ball i nettmaskene.

Ekspertene tror knapt hva de ser. 270 tippeligaminutter uten et eneste mål viser hvor skoen trykker.

- Stemningen i laget er OK. Selvfølgelig er vi ikke fornøyd med at vi har null poeng på tre kamper. Men heldigvis er det lenge igjen, sier kaptein Christian Grindheim til Dagbladet.

- Du er ikke stresset?

- Nei. Så lenge jeg har vært i klubben har det vært litt rot. Det har vært mye negativt rundt økonomien. Jeg har opplevd før at alt har gått på tverke. En periode i Heerenveen tapte vi alt. Vi må bare stå på hver dag, så kommer det noe godt ut av det.

Veteranen fortsetter:

- Jeg synes vi er for gode til å rykke ned. Vi har fått en skjev start. Men kanskje er det greit at det kommer nå. Det hadde vært verre hvis det var september eller oktober.

Røde lamper Vålerenga angripes fra flere kanter. Fotballekspert Bengt Eriksen synes laget er grått. Freddy dos Santos, som spilte i klubben i ti år, mener varsellampene blinker knallrødt.

- Rekdal har brukt mye tid på å få inn spillere. Han har truffet på noen, men bommet på flere. Sånn sett har han aldri fått den roen i troppen som han ønsket seg, uttalte TV2-eksperten til egen kanal denne uka.

Også kollega Ivar Hoff rasler med sablene.

- Jeg har fulgt Vålerenga siden 1960-tallet. Det var den gangen de skapte Østkant-Oslo. Stilen var bohemaktig, og klubben trakk fulle hus på Bislett. Spillerne var fargerike og hadde glimt i øyet. I dag er identiteten borte, sier Hoff til Dagbladet.

Høy aggressivitet Grindheim forteller at det er blitt spilt mye elleve mot elleve på trening denne uka. Aggressiviteten har vært høy.

- At vi har tapt tre kamper kan jeg leve med. Men null mål er for dårlig når vi var blant lagene som scoret flest mål forrige sesong. Når vi først scorer, kommer det kanskje flere, bemerker han.

- Vi scoret ingen mål på Nadderud i fjor. Lørdag tipper jeg det smeller - og kommer to-tre scoringer!

DAGBLADETS PAPIRAVIS I DAG:   Temperaturen stiger før lørdagens kamp mellom Stabæk og Vålerenga på Nadderud stadion. Begge lag står med null poeng, og er desperate etter seier.
DAGBLADETS PAPIRAVIS I DAG: Temperaturen stiger før lørdagens kamp mellom Stabæk og Vålerenga på Nadderud stadion. Begge lag står med null poeng, og er desperate etter seier. Vis mer
Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen! Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukas viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag.