- Presset til å spille

Juventus-spillerne er bekymret både for form og omstendigheter før kampen mot Galatasaray i morgen. - På en måte er vi presset til å spille. Vi er veldig redde, sier keeper Angelo Peruzzi.

Den italienske klubben bekreftet i går at de vil være på plass når Mesterliga-oppgjøret mot Galatasaray blåses i gang i morgen kveld. Men det er med en viss frykt italienerne forbereder seg til den viktige kampen i Rosenborgs Mesterliga-gruppe.

- Vi reiser, men vi er langt fra rolige, sier Juve-direktør Luciano Moggi.

- Vi ønsker fortsatt garanti for sikkerheten. Vi ønsker å vite hva sikkerhetstiltakene går ut på, ikke bare at det finnes tiltak.

Sikkerhetsgarantier
20 000 politifolk og soldater skal beskytte det italienske laget under oppholdet.

- Vi har fått de nødvendige sikkerhetsgarantier fra Tyrkia. Dersom de ikke oppfylles, vet de at straffen blir hard, sa en Uefa-talsmann i går. Han la til at Uefa føler seg 99,9 prosent sikker på at alt vil gå bra. Men den siste promillen uroer italienerne.

Kampen, som opprinnelig skulle vært spilt sist onsdag, ble flyttet på grunn av det spente forholdet som oppstod mellom de to landene etter at italienske myndigheter nektet å utlevere den kurdiske PKK-lederen Abdullah Vcalan til Tyrkia. Flere Juventus-spillere har truet med å boikotte kampen, blant annet den franske VM-helten Zinedine Zidane.

- Stort ansvar
Planen var at italienerne skulle lande i Tyrkia i dag, men etter ønske fra spillerne reiser laget først på kampdagen. De vil returnere til Torino umiddelbart etter kampslutt.

- Vi er tvunget til å reise for å spille kampen, men vi er urolige. Uefa og regjeringene i Italia og Tyrkia bærer et stort ansvar på sine skuldre. Det er stor frykt i spillergruppa, sier Angelo Peruzzi.

Etter at Juventus ble ydmyket 3-0 av Bologna søndag hadde Galatasaray-trener Fatih Terim et 25 minutter langt møte med sin Juventus-kollega Marcello Lippi i Italia.

- Jeg fortalte at Juventus vil være mine gjester i Istanbul, og at intet ondt vil skje dem, sa Terim etterpå.