Presset til å trene mer

Glimt-trener Øystein Gåre mener Runar Berg er altfor dårlig trent. Og Berg selv er enig.

NADDERUD (Dagbladet): I går tuslet Berg i garderoben da det var igjen drøye 20 minutter av kampen mot Stabæk. De tre siste kampene har fjorårets beste Glimt-spiller ikke vært funnet verdig til å spille 90 minutter.

- Formen er ikke så bra som den kunne ha vært. Jeg kjenner det sjøl, men jeg skal være i form til seriestart. Garantert, sier Berg til Dagbladet.

- Onkel-gener

Berg har blitt pålagt å løpe mer for å få opp kondisjonen.

- Jeg startet da vi kom fra La Manga for 14 dager siden. Da løper jeg i etterkant av treningene for å få opp kondisen. Det er ikke snakk om ekstra økter.

Glimt-trener Øystein Gåre er knallhard mot Berg.

- Runar trenger å bli presset litt, forklarer han.

Runar Berg er nevø av Bodøs største bohem, visesangeren og kunstneren Terje Nilsen, og Gåre drar en liten familiær spøk for å forklare Runars mentalitet.

- Runar har for mange gener fra morsida av familien. Han er litt for lik onkelen sin, he-he.

Berg får også klare meldinger fra lagkameratene.

- Ja, det er pinadø på tide at Runar har begynt å løpe litt, smiler midtbanekollega Olav Råstad.

- Like god

Og det kan se ut som treningen begynner å hjelpe. Runar Berg regisserte angrepet som ga Glimt 0- 1, og var involvert i mye av det kreative på midtbanen da de gule rundspilte Stabæk før pause.

- Vinteren har vært lang, og det har kanskje vært litt vanskelig å holde gløden oppe hele tida. Men jeg vet jeg kan komme i bra nok form til å bli like god som i fjor. Hvis Glimt som lag også gjør det like bra, så er målet mitt også å være med videre på landslaget. Men det er vanskelig å ha det som en ambisjon, sier Berg.

Stabæk leverte årsbeste i andreomgang mot Glimt, men alt i alt var uavgjort et greit resultat på Nadderud.

- Vi har kontroll på situasjonen selv om vi ikke har vunnet siden oktober. Vi har trent knallhard styrke i hele vinter. Så dette var framgang for oss, sier Stabæk-trener Gaute Larsen.

SNART I FORM: Runar Berg er for dårlig trent og spilte bare 70 minutter mot Stabæk i går. - Men jeg skal vær ei form til seriestart. Garantert, sier Berg til Dagbladet. Foto: Aleksander Nordahl<!--/BTEK0--><!--BTEK1--> PRESSET: Runar Berg i kamp med Stabæks nye midtbaneprofil, danske Mads Jørgensen. Berg er blitt pålagt ekstratrening de siste to ukene fordi han har vært for dårlig trent. - Jeg har sjøl kjent at formen ikke har vært bra nok, sier Berg til Dagbladet.