Presset til Lyn

Etter massivt press måtte agent John Shittu innse at han måtte ta med seg John Obi Mikel tilbake til Lyn og Oslo.

Etter fire måneder landet sirkus Obi Mikel i går kveld. Alle var tause, men Shittu kjøpte sjampo etter at de hadde booket inn på det norske landslagets hotell i Oslo.

John Obi Mikels nigerianske agent, John Shittu, har ikke lagt skjul på at han helst ville holde spillerne sine borte fra Norge. Han er forbannet på Lyn som han mener lurte ham da de solgte Mikel til Manchester United i april.

Men nå ble altså presset på ham så stort at han ikke hadde noe annet valg enn å komme. I går klokka 14.59 landet han på Gardermoen sammen med Mikel, Chinedu Ogbuke og Ezekiel Bala. De to siste har også vært borte fra Lyn etter at de stakk av til u-landslagssamling uten å si ifra.

Krysspress

I tillegg til den klare uttalelsen fra FIFAs tvisteløsningskomité om at spillerne måtte komme seg tilbake på jobb hos Lyn, vet Dagbladet at Shittu har blitt presset fra flere hold i denne saken.

 Chelsea er lei av å være i klammeri med FIFA og har jobbet for å få Mikel tilbake til Norge. De mener fortsatt at Lyn ikke hadde rett til å selge spilleren til Manchester United, men ønsker å respektere FIFAs pålegg fram til saken blir avklart.

 Det nigerianske fotballforbundet har garantert overfor Lyn at spillerne kom tilbake til Oslo etter landskampen mot Algerie. Heller ikke de ønsker å være på kant med FIFA. Dagbladet kjenner til at de den siste tida har slitt med samarbeidet med Shittu. Det er det nigerianske forbundet som har utstedt agentlisensen til Shittu, og de kan også trekke den tilbake.

 Mikels far Michael Obi har vært klar på at sønnen er nødt til å følge FIFAs avgjørelser.

-  Dette har jeg ventet på. Hvis FIFA sier han skal til Norge, er det greit, sa han til kickoffnigeria.com i august.

Handlet toalettsaker

Da Dagbladet snakket med John Shittu i går formiddag, sa han bare:

-  Norge? Hvorfor skal jeg dit? Vi har ikke noe der å gjøre.

Men tre timer seinere landet han altså på Gardermoen sammen med spillerne sine. Etterpå kjørte de rett til hotellet der det norske landslaget for tida også bor.

 I dag er det Lyn-trening. Sirkuset rundt Obi Mikel fortsetter.

MIDDAGSTUR: John Shittu tok med seg John Obi Mikel og de andre nigerianske spillerne ut for å spise middag i går kveld. Ingen snakket med pressen.
TOALETTSAKER: Med mobiltelefonen klistret til øret, og uten å svare på et eneste spørsmål gikk John Shittu ut for å kjøpe hårsjampo, hårskum og barberblader like etter at de hadde landet i Oslo.