Presset ut av løperne

GARDERMOEN (Dagbladet): Erlend Slokvik (40) ble presset til å slutte som landslagstrener for skiskytterne til tross for at han er den norske treneren med største suksess i vinteridrett de to siste åra.

Med Slokvik ved roret har Ole Einar Bjørndalen, Liv Grete Skjelbreid Poirée & Co. vunnet 14 medaljer i VM og OL de to siste åra.

Likevel står Slokvik nå uten jobb - etter at utøverne selv har gitt uttrykk for at de har ønsket ny trener.

- Jeg ønsket å fortsette, og er naturligvis overrasket og skuffet over at jeg ikke får det. Men jeg er ikke bitter på noen, og har ikke behov for å blåse ut mot de kreftene i laget har forfektet sitt syn mot meg, sier Erlend Slokvik til Dagbladet.

Kjemiproblemer

Slokvik har stått på natt og dag for å legge forholdene best mulig til rette for skiskytterne. Paradoksalt har det bidratt til å bli hans bane.

Blant annet satte han seg selv til side ved å hente inn ekstern hjelp på skyting, teknikk og fysisk trening.

- Jeg har fylt to hele jobber i en stilling og var nødt til å hente hjelp for å få ting gjort. Derfor har jeg dessverre vært mest administrator. Sett i ettertid burde jeg kanskje heller satt bort den jobben, sier Slokvik.

Etter det Dagbladet vet har også følgende punkter bidratt til å felle ham:

  • Kjemiproblemer med enkelte utøvere i noen tilfeller.
  • For liten kompetanse på skyting.
  • For snill i mange sammenhenger, slik at også noe av respekten forsvant.

- God jobb

- Slokvik har gjort en veldig god jobb på mange måter, og vi er nok ikke det enklest laget å lede. Det er mange sterke personer som stiller store krav til seg selv og omgivelsene, sier Halvard Hanevold, som er utøvernes tillitsmann.

Sportssjef Roar Nilsen er ikke med på at utøvernes tilbakemeldinger alene felte Slokvik.

Han mener at det heller ikke var plass til suksesstreneren i den nye modellen forbundet legger opp til for neste sesong - med separat trener for herrene og damene.

- Han sier selv at han ikke er god nok på skyting, og da er det dessverre ikke plass til ham. Og det er litt synd, for Erlend har gjort mye bra for norsk skiskyting, sier Roar Nilsen til Dagbladet.

Etterspurt

Slokvik har lønn til 15. mai, og regner ikke med å gå arbeidsledig lenge.

- Aller helst ønsker jeg å fortsette som trener, og jeg har allerede fått flere tilbud, så det blir nok en ordning på dette.

FERDIG: Erlend Slokvik på Gardermoen på vei til NM i skiskyting. Nå er det slutt for treneren som var med på å sikre Norge fire OL-gull.