Presset ut av spillerne

BODØ/OSLO: Spillerne i Bodø/Glimt sa nei da styret sa ja. Og gjort kjent med mistilliten i spillergruppa valgte Dag Opjordsmoen å trekke seg som Glimt-trener med umiddelbar virkning.

Dermed oppsto den komiske situasjonen:

Mandag gikk Glimt-styret ut og understreket at de hadde 100 prosent tillit til Dag Opjords-moen.

Torsdag - bare tre dager seinere - sendte Opjordsmoen ut følgende pressemelding:

«Takk til styret i Bodø/Glimt for en ryddig behandling rundt min stilling i klubben. Jeg finner det likevel ikke riktig å fortsette i stillingen i den nåværende situasjonen. Derfor mener jeg at Bodø/Glimt er best tjent med at jeg fratrer som hovedtrener med øyeblikkelig virkning. Jeg og ledelsen i Bodø/Glimt er enige om premissene for dette. Lykke til videre!»

Hemmelig møte

Etter det Dagbladet kjenner til, skal spillerne ha kommet fram til mistilliten på et hemmelig møte i Glimt-hytta til nærmere midnatt tirsdag kveld.

Her skal spillerne ikke ha klart å komme fram til at de samlet sto bak Dag Opjordsmoen.

Det største ankepunktet er at totningen ikke har fått til den tradisjonelle Glimt-stilen - som ble innført da Trond Sollied kom til klubben i 1993, og som Bodø/Glimt har et styrevedtak på at de skal spille.

På et møte i samme hytte tidlig i går informerte Glimts sportslige leder Tor-Ove Falch spillerne om at Dag Opjordsmoen hadde trukket seg med umiddelbar virkning.

Mini fikk rett

Dermed ser det ut til at TVs ekspertkommentator Mini Jakobsen hadde rett i sine uttalelser på «FotballXtra» 2. mai.

Allerede den gangen sa bodøværingen at det var mistillit mot Dag Opjordsmoen i spillergruppa.

Spillerne sjøl var tilbakeholdne med kommentarer i går - og spillernes talsmann, Tom-Kåre Staurvik, sa det slik:

- Dette er en personalsak som vi holder internt i klubben. Dette var Staurviks gjennomgangs-kommentar - vel vitende om hvor sterk en spillergruppe er om man står sammen om en sak.

17 seirer

Etter å ha trent Bodø/Glimt i to og et halvt år - med 17 seirer på 56 kamper - gjorde Opjords-moen seg ferdig med Bodø-klubben på rekordtid i går.

I løpet av noen få timer hadde han ryddet seg ut Glimt-kontoret i sentrum av Bodø. Det økonomiske sluttvederlaget er partene også enige om.

Da Dagbladet snakket med den tidligere Bodø/Glimt-treneren på telefon i går kveld, var han sliten etter en lang og hektisk dag.

Og etter å ha fått noen timers avstand fra det hele åpnet mannen, som var svært ordknapp tidligere på dagen, seg litt.

- Håper Glimt vinner

- Hva gjør du videre nå, Opjordsmoen?

- Foreløpig har jeg ikke tenkt en eneste tanke om framtida. Nå skal jeg ta det helt med ro i noen dager før jeg bestemmer meg for hva jeg gjør videre.

- Har du lyst til å fortsette som trener?

- Jeg er på ingen måte ferdig med fotball. Er du født i garderoben, så blir du der.

- Er det noe du har lyst til å si om denne saken, nå som du har fått noen timers avstand fra det?

- Jeg håper Bodø/Glimt slår LSK til helga.

- Betyr det at du fortsatt har følelser for Bodø/Glimt?

- Det har jeg ingen kommentar til.

Intern løsning

I går kveld ble det også klart at Bodø/Glimt inntil videre satser på en intern løsning:

Talentutvikler Øystein Gåre - som har trent klubben tidligere ved to anledninger - tar over ansvaret sammen med hjelpetrener Jan Erik Bjerk.

- Den endelige arbeidsfordelingen mellom de to blir klar i dag, sier Glimts administrerende direktør Tarjei Eck Hansen til Dagbladet.

RASK AVSKJED: Dag Opjordsmoen var snar med å si opp da han fikk forståelse for at det skulle være mistillit mot ham i spillergruppa. Til høyre Glimts administrerende direktør Tarjei Eck Hansen.