Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

VM i rallycross

Presset ut fortvilet Solberg. Så glapp seieren for Bakkerud

Andreas Bakkerud ble nummer to i VM-runden i rallycross på Hell søndag. Petter Solberg ble et offer for en taktisk manøver fra bergenseren i semifinalen.

BLE NUMMER TO: Andreas Bakkerud. Her med seierherre Johan Kristoffersen i bakgrunnen. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
BLE NUMMER TO: Andreas Bakkerud. Her med seierherre Johan Kristoffersen i bakgrunnen. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bakkerud vant fjorårets VM-runde på Hell og viste tidlig at han hadde skumle hensikter også i årets utgave. I finalen måtte bergenseren likevel strekke våpen mot Petter Solbergs svenske teamkamerat Johan Kristoffersson.

Med annenplassen sanket Bakkerud viktige VM-poeng. Bergenseren er i øyeblikket nummer seks i sammendraget.

Johan Kristoffersson leder nå VM med åtte poengs margin til regjerende mester Mattias Ekström. Petter Solberg følger deretter, 17 poeng bak lagkameraten på toppen.

- Lei meg

Etter målgang søndag var likevel manøveren Bakkerud gjorde i innledningen på sitt semifinaleheat det store samtaleemnet.

Petter Solberg kvalifiserte seg til semifinale, men fikk der en marerittaktig start. Østfoldingen ble presset ut i første sving av Bakkerud, som gjorde et utradisjonelt valg. Den taktiske manøveren skapte frustrasjon hos Solberg.

- Jeg er veldig skuffet og lei meg over at hjemmeløpet skulle ende slik. Det er annen gang denne føreren tar meg ut i dette løpet (forrige gang i 2015), og jeg vet ikke helt hva jeg kan få gjort, sa Solberg og tilføyde:

- Det er bare utrolig leit for fansen og arrangementet. Men jeg velger å glede meg mer over Johan og teamets resultat. Vi økte ledelsen både i fører- og teammesterskapet, og i tillegg fikk Johan omsider oppleve suksess i Norge. Jeg unner ham virkelig det, tilføyde han.

Tilfredshet

Spydebergingen hadde problemer med å kontrollere følelsene etter nedturen. I kretsen rundt Bakkerud var det stor tilfredshet over at det taktiske knepet hadde lyktes.

- Vi visste at Petter kom til å bli sterk, så vi hadde bare én mulighet. Vi måtte dra han med ut sammen med oss. Jeg kan nesten ikke tro at det fungerte, sa en representant for bergenserens team til NRK etter semifinalen.

Solberg måtte dermed følge finalen fra sidelinjen, mens Bakkerud kunne innta seierspallen. Der hadde han selskap av Sebastien Loeb, som ble nummer tre.

Johan Kristoffersson tok for øvrig seieren etter en helg med store smerter. Før start lørdag var mekanikerne i Peugeot-teamet uheldige og dyttet bilen inn i foten til Kristoffersson. Svensken hylte ut i smerter, men i frykt for å få startnekt ville han ikke la seg undersøke grundig av lege før løpet var over.

- Helgen var veldig vanskelig med mye regn og vekslende forhold, og i tillegg måtte jeg kjempe mot store smerter i foten etter et uhell første dag, sa han søndag.

(NTB)

Hele Norges coronakart