Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Presset van Gaal: - Dette har vært et godt år

Hvis man ser bort fra desember, da.

FORNØYD Manchester United-manager Louis van Gaal merker presset etter over en måned uten seier. Nederlenderen er likevel fornøyd med 2015, hvis man ser bort fra desember. Foto: NTB Scanpix
FORNØYD Manchester United-manager Louis van Gaal merker presset etter over en måned uten seier. Nederlenderen er likevel fornøyd med 2015, hvis man ser bort fra desember. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Manchester United-manager Louis van Gaal merker presset etter over en måned uten seier. Nederlenderen er likevel fornøyd med 2015, hvis man ser bort fra desember.

- Hvis man ikke vurderer desember var 2015 et godt år, sier van Gaal ifølge BBC.

- Men man kan ikke ekskludere desember. Et år har tolv måneder, fortsetter 64-åringen og utdyper:

- Jeg synes vi har gjennomført målet vårt denne sesongen. Vi har klart å finne en balanse i laget, og det resulterte at vi ledet serien i oktober/november. Men så røk vi ut av mesterligaen, og det var et tilbakeslag.

Manchester United har ikke vunnet en kamp siden 21. november. Da ble Watford slått 2-1 på bortebane, og United ledet serien. Siden da har det blitt tre uavgjort og tre tap i ligaen for van Gaals mannskap.

- Ingen magi Lørdag venter Swansea hjemme på Old Trafford. Van Gaal har en dårlig statistikk mot «svanene». På nederlenderens tre kamper mot laget fra Wales har det blitt tre tap.

- Det er ingen magisk løsning. Vi må se på hva som har skjedd og hvordan vi kan forbedre oss individuelt, og som lag, sier van Gaal.

De siste ukene har presset på 64-åringen vært enormt, og flere medier spekulerte i om han kom til å få sparken skulle United tape for Chelsea tidligere i uka.

- Dette er ikke det første laget, men kanskje det er det siste, hvor jeg har hatt en dårlig periode. Jeg har hatt dårlige perioder i alle lagene jeg har trent, sier van Gaal.

- Best fans Til tross for at fans dukket opp med Manchester United-skjerf med Jose Mourinhos ansikt før oppgjøret mot Chelsea skryter nederlenderen av supporterne.

- Den beste fansen er her. I en så vanskelig periode så klapper de fortsatt for spillerne, og det er fantastisk. Men vi må fortsatt vinne. Vi vil være på toppen av ligaen, ikke i midten, sier van Gaal.

Etter 19 serierunder ligger «de røde djevlene» ni poeng bak serieleder Arsenal. Opp til Tottenham på fjerdeplass skiller det fem poeng.

- Vi må ta poeng, hvis ikke blir avstanden for stor. Vi må jobbe, forberede oss, prestere og så evaluere, fortsetter van Gaal.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media