Sturla Holm Lægreid

Presset verdensener - treneren forsiktig optimist

Skiskyttekometen Sturla Holm Lægreid (24) innrømmer at han kjenner på presset før sesongåpningen. Landslagstreneren, på sin side, er forsiktig optimist.

FORVENTNINGSPRESS: Sturla Holm Lægreid før sesongenstarten braker løs på Sjusjøen. Foto: Geir Olsen / NTB
FORVENTNINGSPRESS: Sturla Holm Lægreid før sesongenstarten braker løs på Sjusjøen. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

SJUSJØEN (Dagbladet):- Jeg prøver å legge vekk litt av det presset som følger med, sier Sturla Holm Lægreid til Dagbladet.

- Det er en litt annen situasjon. Men det var noe av det samme presset som var da jeg tok steget fra å være ukjent til å bli eliteutøver. Da taklet jeg jo det på en fin måte. Dette er endringer i press igjen. Men jeg har vært gjennom en slags liknende forvandling tidligere, fortsetter han.

For det er ikke rart at Holm Lægreid kjenner presset. I fjor ble han nummer to i verdenscupen totalt, bak lagkamerat Johannes Thingnes Bø. Og han tok individuelt gull på både fellesstarten og normaldistansen under VM i Pokljuka.

Dermed har skiskyttekometen mye å leve opp til i den kommende OL-sesongen.

- Mye oppmerksomhet

Elitelandslagstrener for herrene, Egil Kristiansen, understreker også at Holm Lægreid går inn i den kommende sesongen på en helt annen måte enn i fjor.

- Det var ingen sponsorer, det var ingenting. Han kunne bare trene og gjøre akkurat det han ville. I år har han nok hatt litt mer ting å hegne fingra i. Det har vært mye mer oppmerksomhet rundt ham, sier Egil Kristiansen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.