PRESSET: Arsenal-manager Arsene Wenger opplevde en frustrerende ettermiddag på jobben. Da Carl Jenkinson slet med krampe mot slutten, hadde ikke franskmannen flere å sette innpå.Foto: SCANPIX/AFP/CARL DE SOUZA
PRESSET: Arsenal-manager Arsene Wenger opplevde en frustrerende ettermiddag på jobben. Da Carl Jenkinson slet med krampe mot slutten, hadde ikke franskmannen flere å sette innpå.Foto: SCANPIX/AFP/CARL DE SOUZAVis mer

Presset Wenger skylder på offside-mål etter tapet

Mistet enda flere spillere da Liverpool vant på Emirates.

(Dagbladet): Arsenal - Liverpool 0-2.

Arsenal-manager Arsene Wenger ble fanget opp av kameraene etter rundt 70 minutter av kampen mot Liverpool, da Robin van Persie nettopp hadde brent hjemmelagets største sjanse:

Franskmannen satt lent forover, med hodet mellom beina, og gned ut regndråpene i gråhåret med begge hender.

Det er et ganske godt bilde på Arsenals frustrasjon for tiden.

Mot Liverpool var det et ulykketreff av et selvmål som ødela, selv om Arsenal aldri skapte nok til å kunne kreve mye mer enn det de fikk til slutt.

Likevel mener Arsene Wenger at det var dommeren som avgjorde kampen.

- Det ser ut som begge målene var offside. Dommeren er ment å være profesjonelle, sier franskmannen, ifølge BBC.

SPIKEREN: Luis Suarez satte inn 0-2 som innbytter i sluttminuttet.Foto: SCANPIX/EPA/KERIM OKTEN
SPIKEREN: Luis Suarez satte inn 0-2 som innbytter i sluttminuttet.Foto: SCANPIX/EPA/KERIM OKTEN Vis mer

- Jeg føler presset, men ikke noe mer enn vanlig. Vi hadde fortjent mer enn resultatet vi fikk. Offside-målet avgjorde kampen, mener Wenger.

Skadeskutt
Da innbytter Luis Suarez trillet inn avgjørelsen like før slutt, resultatet av et Liverpool-bytte som endret kampbildet, var det mot ti utslitte og skadeskutte røde menn.

For det største problemet til Wenger er kanskje at spillerne faller som fluer. Laurent Koscielny måtte gi seg etter et knapt kvarter, og ble erstattet av debutant Ignasi Miquel.

Fra før var folk som Rosicky, Gibbs, Djourou og Wilshere ute med skade, mens Alexandre Song og Gervinho var utestengt.

Etter Emmanuel Frimpongs overmodige handlinger på veien til to gule kort, er enda en mann uaktuell til den kommende bortekampen mot Manchester United.

Småkjedelig
Kampen på Emirates var tett og jevn, og lenge sjansefattig.

Andy Carroll var målet for de fleste forsøkene Liverpool kom med før pause, og var også nærmest scoring da han fikk en god redning ut av Wojciech Szczesny etter 20 minutter spill, etter fint forarbeid av eks Newcastle-kollega José Enrique.

For Arsenal kom sjansene etter langskudd.

Samir Nasri måtte tåle spredt buing da navnet hans overraskende ble ropt opp før avspark, men franskmannen var mye involvert underveis i førsteomgangen, og han skjøt også like utenfor etter et fint raid ti minutter før pause.

ENDRET KAMPEN: Arsenals Emmanuel Frimpong var en av banens beste, men da han ble utvist og Liverpool satte inn Luis Suarez og Raul Meireles, overtok Liverpool initiativet.Foto: SCANPIX/EPA/KERIM OKTEN
ENDRET KAMPEN: Arsenals Emmanuel Frimpong var en av banens beste, men da han ble utvist og Liverpool satte inn Luis Suarez og Raul Meireles, overtok Liverpool initiativet.Foto: SCANPIX/EPA/KERIM OKTEN Vis mer

Nærmest kom imidlertid Emmanuel Frimpong, som truet Pepe Reina med en knallhard markkryper mot venstrehjørnet etter en halvtimes spill.

Reina var med på den.

Innbytterne avgjorde
Oppgjøret fortsatte som en tam forestilling etter pause, og det var først etter utvisningen til Frimpong at vi fikk scoringene, og at Liverpool viste noe særlig mer enn hjemmelaget.

Innbytter Ignasi Miquel var maksimalt uheldig da han klarerte rett i Aaron Ramsey, og ballen svevde i en fin bue over målvakt Sczcesny.

Etter det ruget Liverpool på poengene sine, og sikret dem i sluttminuttene.

Lucas fant Meireles ute på kanten, han dyttet igjen inn mot Luis Suarez, som enkelt trillet inn spikeren i kista.

Ved begge målene kunne man snakke om hårfine offsider, men spesielt ved den første var det nær umulig å se med det blotte øyet.

Arsene Wenger burde neppe bekymre seg om det i kveld.

FIKK TILLIT: Samir Nasri spilte fra start til tross for overgangssagaen han er hovedperson i. Underveis i kampen kom det også ubekreftede meldinger om at avtalen mellom Arsenal og Manchester City er i ferd med å gå i vasken.Foto: SCANPIX/AP/Tom Hevezi
FIKK TILLIT: Samir Nasri spilte fra start til tross for overgangssagaen han er hovedperson i. Underveis i kampen kom det også ubekreftede meldinger om at avtalen mellom Arsenal og Manchester City er i ferd med å gå i vasken.Foto: SCANPIX/AP/Tom Hevezi Vis mer

Dersom Samir Nasri, som var blant Arsenals friskeste i ettermiddag, forsvinner før kampen mot Manchester United, har han nok med å stille elleve mann.

- De er et strålende lag, og har vært det lenge, så det er et vanskelig sted å komme til. Men vi fortjente seieren i dag, sier Liverpool-kaptein Jamie Carragher, ifølge PA.

- Til deres forsvar har de mange skader, og fikk et par til i de bakre rekkene i dag, og så mange gjør det vanskelig. Men jeg synes Vermaelen var fantastisk, spesielt i første omgang, mener Carragher.