Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Presset

Men på tross av en tung sesongstart har Lars Bohinen tro på poeng mot suverene Bodø/Glimt.

TØFF UTFORDRING: Aalesunds trener Lars Bohinen i eliteseriekampen i fotball mellom Aalesund og Mjøndalen på Color Line Stadion.
Foto: Svein Ove Ekornesvg / NTB scanpix
TØFF UTFORDRING: Aalesunds trener Lars Bohinen i eliteseriekampen i fotball mellom Aalesund og Mjøndalen på Color Line Stadion. Foto: Svein Ove Ekornesvg / NTB scanpix Vis mer
  • Aalesund – Bodø/Glimt søndag 18:00

- Det er ikke mange som levner oss en sjanse, men jeg tror vi har mulighet til å ta med oss noe fra den kampen, forteller en optimistisk Lars Bohinen til Dagbladet før den store testen mot suverene Bodø/Glimt kommende søndag.

Bohinen og Aalesund har hatt en tøff start på årets sesong og står med tre poeng på sesongens seks første kamper. Søndag venter den tøffeste testen så langt. Da står nemlig serieleder Bodø/Glimt på motsatt banehalvdel.

Bodøværingene har på sin side enda ikke avgitt ett poeng denne sesongen. Bohinen mener kampen kommer til å bli en vanskelig oppgave.

- Bodø/Glimt er gode. De har scoret mest og vi har sluppet inn mest. Det kommer til å bli en kjempeutfordring, forklarer Aalesund-treneren.

- Har muligheter

På seks kamper har Bodø/Glimt en positiv målforskjell på 18 mål. Aalesund har på sin side sluppet inn 19 mål så langt i sesongen, og har en negativ målforskjell på minus ti.

På tross av den tøffe testen tror Bohinen at laget hans har muligheter til å kunne slå tabelleneren på søndag.

- Hele laget må være på hvis vi skal ha noen muligheter. Vi har scoret i alle kampene så langt, så gjelder det bare å unngå å slippe inn så mange mål. Gjør vi det, tror jeg vi har muligheter på å få et godt resultat, forteller Bohinen.

OVERRASKET: FK Haugesund-spiller Niklas Sandberg tror ikke det han hører i intervjuet med Eurosport. Video: Dplay / Rødt Kort Vis mer

- Vil få det tøft

Eurosport-ekspert Eline Torneus tror Aalesund kommer til å få det tøft i søndagens kamp mot Bodø/Glimt. Torneus tror Bohinen vil få det vanskelig med å legge en plan som vil overliste Glimt.

- Jeg tror ikke at det kommer til å skje noe overraskelse. De har sluppet inn mye mål og har slitt med boksspillet defensivt. Aalesund kommer til å få det tøft, forklarer Torneus.

EKSPERT: Eline Torneus er Eurosport og Dplays nye fotballekspert før 2020-sesongen.
Foto: TVNorge / NTB scanpix
EKSPERT: Eline Torneus er Eurosport og Dplays nye fotballekspert før 2020-sesongen. Foto: TVNorge / NTB scanpix Vis mer

Den tidligere Fløya-treneren mener Aalesund må spille mer primitivt hvis de skal ha en sjanse mot et Glimt-lag i storform.

- Jeg ville sluppet mine egne prinsipper og spilt mer direkte. Aalesund må hindre Glimts gode kombinasjonsspill. De må gå inn for å ødelegge for Bodø/Glimt, sier Torneus.

Torneus levner Aalesund få sjanser til å ta med noe fra kampen, og sier at tangotrøyene må sette mye lit til nøkkelspillerne sine.

- De må være direkte i spillet og ta Glimt når de har sendt mange folk opp i banen og er i ubalanse. Aalesund har også et par gode enkeltspillere som kan skape ting på egen hånd. Alt er mulig, sier Torneus.

Hyller Bodø/Glimt

Glimt sin sesong har så langt vært en eneste stor opptur. Sist serierunde var det Brann som skulle få kjenne på maskineriet til Bodø/Glimt på Aspmyra, i en kamp som endte 5–0 til hjemmelaget.

Bohinen mener laget har mange gode kvaliteter de må demme opp for.

- De er veldig god på flere ting. Det er mye presisjon og samtidige bevegelser. Det er gøy å se på, sier den tidligere landslagsspilleren.

Mange utroper dette Bodø/Glimt-laget til å være et av de mest underholdende norske lagene i moderne tid. I 2008 var Bohinen sportssjef for et Stabæk-lag som anses for å være et av de beste lagene i moderne tid i norsk fotball. Bohinen mener det er vanskelig å sammenlikne de to.

- Bodø/Glimt er et veldig godt lag, men det er vanskelig å sammenlikne det med Stabæk i 2008. Det er to forskjellige tider. Det er også ekstra spesielt med tanke på den oppkjøringen som har vært nå. Noen har hatt bedre forutsetninger for å kunne forberede seg til sesongen med tanke på permitteringer også videre, forteller Bohinen og sikter til Bodø/Glimt som var et av få lag som ikke permitterte noen spillere.

Han legger til at de ulike forberedelsen kan ha gjort at det er større forskjeller på lagene i den innledende fasen av sesongen.

- Råeste jeg har sett

Torneus har også latt seg imponere stort av det Glimt har prestert denne sesongen. Den tidligere Fløya-treneren sier at det Kjetil Knutsen og Glimt har fått til er ekstremt imponerende.

Torneus, som er fra Skjervøy i Troms, sier at hun aldri kunne forestille seg at et lag fra Nord-Norge kunne spille så bra fotball.

- Jeg har aldri klart å se for meg at et nordnorsk lag skal gjøre det så bra. De nordnorske klubbene er ofte farmerlag for større klubber. Bodø/Glimt har jo blitt et maskineri. Det er noe av det råeste jeg har sett i norsk fotball, sier Eurosport-eksperten.

Aalesund ligger på sisteplass i Eliteserien a poeng med Start og Sarpsborg som også har tre poeng. Bodø/Glimt topper tabellen to poeng foran Molde.

Bodø/Glimt660024-618
Molde651016-716
Kristiansund624015-910
Brann63129-1010
Strømsgodset62319-99
Vålerenga62319-109
Rosenborg62228-68
Mjøndalen62227-68
Stabæk62227-98
Haugesund62226-108
Odd621310-87
Viking61237-115
Sandefjord61144-114
Sarpsborg61056-83
Start60337-143
Aalesund60339-193

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!