LEKESTUE:  VIFs Kristoffer Hæstad og Mohammed Abdellaoue jubler etter skåring mens Odds Anders Rambekk fortviler under eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga og Odd Grenland på Ullevaal stadion. Morten Berre til høyre. 
Foto: Heiko Junge / Scanpix
LEKESTUE: VIFs Kristoffer Hæstad og Mohammed Abdellaoue jubler etter skåring mens Odds Anders Rambekk fortviler under eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga og Odd Grenland på Ullevaal stadion. Morten Berre til høyre. Foto: Heiko Junge / ScanpixVis mer

- Prestasjonen var ræva

Odd Grenland ble rundspilt og ydmyket av VIF på Ullevaal.

||| ULLEVAAL (Dagbladet): Vålerenga - Odd Grenland 6-1.

Odd Grenland har ikke tapt på bortebane så langt i sesongen. Den fine statistikken røyk i kveld mot et Vålerenga-lag som vartet opp med festfotball på Ullevaal.

Anført av en meget kvikk, løpsvillig og ikke minst målfarlig Kristofer Hæstad, ble det en tung kveld for Dag-Eilev Fagermo sine menn.   

- Vi må akseptere at vi gikk på en ordentlig bombe og smell i dag. Prestasjonen var ræva og vi var forferdelig dårlig, sier Fagermo til Dagbladet like etter kampslutt.

Strålende scoringer
Etter 15 kjedelige minutter våknet plutselig Vålerenga og serverte noen fantastiske scoringer.

Midtstopper Birger Madsen førte vertene opp i ledelsen og noterte seg for årets første scoring, da han enkelt spaserte inn lærkula etter at Odd-keeper Arni Gautur Arason måtte gi retur på en Andre Muri-heading fra seks meter.

Men det er situasjonen før headinga som er kritikkverdig. Mohammed Fellah fikk stå helt alene innafor 16-meteren. Fellah tok imot et innkast og la ballen inn til Muri. Odd-kanten Chukwuma Akabueze var ikke i nærheten av å ta spilleren sin.

Og det var nettopp markeringssvikt som var gjestenes største problem på Ullevaal. Det utnyttet Vålerenga.  

Fellah-frekkas
Midtbanespilleren Mohammed Fellah brilljerte tidvis på midtbanen. Nok en gang viste han seg som en god tilrettelegger.

Unggutten mottok ballen 25 meter inn på Odd sin banehalvdel og slo en nydelig stikker til Kristoffer Hæstad. 

Kapteinen gjorde ingen feil alene med den tidligere VIF-keeperen Arni Gautur Arason, og førte hovedstadslaget opp i en 2-0-ledelse etter 24 minutter.

-Det var et godt løp av Hæstad. Men den var vel egentlig ferdigscoret, sier en meget fornøyd Fellah til Dagbladet.

Hæstad roser lagkamerat Mohammed Fellah etter den nydelig stikkeren.

-Fellah er en fantastisk spiller. Utrolig god nærteknikk og leken i spillestilen, sier Kristofer Hæstad

Kapteinens aften
Kristofer Hæstad hadde en meget god kveld på jobben. Kapteinen stod fram som  han ofte gjør, som en hardtarbeidende kriger på midtbanen. Men i kveld fant han også nettmaskene. Hele to ganger.

Det er sjelden kost for den tidligere Start-spilleren.

JUBELKVELD:  VIFs Mohammed Abdellaoue og Harmeet Singh (tv) jubler etter skåring. 
Foto: Heiko Junge / Scanpix
JUBELKVELD: VIFs Mohammed Abdellaoue og Harmeet Singh (tv) jubler etter skåring. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer

To minutter før hvilen, satte han inn sitt andre mål for kvelden. Moa la ballen perfekt tilrette for Hæstad. Sistnevnte dunket ballen utagbart i nettmaskene fra 15 meter.  Men målene tenker ikke kapteinen alt for mye på.

- Jeg tenker ikke så mye på at jeg scorer to mål i kveld. Det viktigste er at laget gjør det bra, sier en ydmyk Kristofer Hæstad etter kampen.

-Odd er et godt lag, men i dag er vi bedre på det aller meste, fastslår Hæstad.

Odd-redusering
Gjestene reduserte rett etter pause ved innbytter Torgeir Børven. Chukwuma Akabueze la inn til Børven, som stusset ballen i mål. 

Det var nesten alt Odd Grenland greide å produsere av sjanser. For i kveld dreide det seg om ett lag, nemlig Vålerenga.    

Fem minutter senere var Vålerengas toppscorer Moa framme og ødela håpet som var tent hos gjestene. Moa tuppet ballen hardt i nettaket fra seks meter og økte fortjent VIF-ledelsen til 4-1.

Samme mann stod bak Vålerengas femte mål.  

Et grusomt tilbakespill ble snappet opp av Moa. Spissen prøvde å dra av sisteskansen til Odd, men endte opp med å spille ballen til en umarkert Harmeet Singh. Singh banket ballen via tverrrliggeren i mål.    

Vålerenga gav seg ikke før det stod 6-1 på resultattavla. Innbytter Bojan Zajic banket ballen i mål fra 25 meter og fastsatte sluttresultatet og festkvelden til 6-1.

Det var en stolt Vålerenga-trener som snakket til pressen etter kampen.

-Vi gjør en veldig god kamp. I dag handler det ikke om Odd Grenland- det handler om at vi var utrolig gode, sier en meget fornøyd Martin Andresen til Dagbladet.