Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Prestesønnen spilte som en Gud

BRYNE (Dagbladet): Martin Wiig, hvem er det? spurte tilskuerne før kampen. Etterpå ville alle snakke med 18-åringen som var som sendtfra himmelen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Hvordan er det å være sønn til soknepresten, spør Dagbladet.

- Det spørsmålet har jeg fått 100 ganger tidligere, svarer Martin før han utdyper:

- Jeg har gjennomgått litt småerting i barneårene siden jeg er sønn til soknepresten, ellers går det helt greit, sier han etter sin første kamp fra start for skiensklubben.

Toppscorertakter

- Jeg har sju innhopp tidligere i sesongen og scoret også ett mål i cupen mot Larvik i andre runde, sier Martin.

I går scoret han tre ganger mot Bryne. Det første målet kom allerede etter fire minutters spill. Wiig headet Thomas Røeds perfekte frispark elegant i nettet. Det andre målet kom etter et innlegg fra Jan Gunnar Solli, mens det tredje målet er det som vil bli husket:

På ekte toppscorervis plasserte Wiig ballen mellom beina på Bryne-keeper Roger Eskeland, før han mottok hyllesten fra glade lagkamerater.

Martin Wiig, som opprinnelig er fra Bodø, sendte samtidig en klar søknad til trener Arne Sandstø om en forbedret kontrakt, nå har han bare lærlingkontrakt.

- Stor framtid

- Jeg er egentlig Bosman-spiller neste sesong, men jeg trives så godt i Odd at jeg har lyst å bli, sier Wiig.

Trener Arne Sandstø, som i går fylte 35 år, vil også svært gjerne beholde gutten.

- Martin er et kjempetalent og fast inventar hos Bjørn Hansen på U18-landslaget allerede. Jeg tror han har en stor framtid i Tippeligaen, skryter Sandstø.

Hele Norges coronakart