Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Prestisje- smell for Kripos

DRØBAK (Dagbladet): Tre eller fire norske Kripos-etterforskere sprengjobber nå i Manila for å skaffe bevis i pedofilisaken. Tor Erling Staff spår at Kripos går på en ny prestisjesmell.

Staff forsvarer en barnepsykolog fra Nordland som ble fengslet i går.

- Pastor Shay Cullen, som leder en privat organisasjon på Filippinene, har diktert norsk politi. Kripos-etterforskerne i Manila jobber etter diktat fra ham, hevder Staff, og hevder å ha bevis for at Cullen ikke er edruelig i sin omgang med sannheten:

- Det er klart han har en egeninteresse av å få folk dømt for barnemishandling, sier Staff.
Ifølge samtlige forsvarere har siktelsene være slappe, upoengterte og ukonkrete. Tor Erling Staff tar ikke dette som et tegn på at Kripos sitter på bevis de vil gjemme til seinere.

- Jeg er overbevist om at vi har sett det Kripos sitter på. Og jeg er like overbevist om at de nå driver et desperat, men fåfengt arbeid i Manila. De ønsker å gjenopprette sin tapte ære og berømmelse innen sedelighetssaker, tror Staff.

Advokaten hevder at alt Kripos har på hans klient er framskaffet i løpet av helga og mandagen.
- Det eneste konkrete er at min klient skal ha misbrukt en navngitt, mindreårig gutt på Filippinene i 1993. Forholdet benektes av min klient, og er uansett så gammelt at det aldri burde vært tatt med, sier Staff.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media