FÅR KRITIKK: Tiger Woods møter Phil Mickelson til duell fredag kveld. Foto: Christian Petersen/Getty Images for The Match/AFP
FÅR KRITIKK: Tiger Woods møter Phil Mickelson til duell fredag kveld. Foto: Christian Petersen/Getty Images for The Match/AFPVis mer

Duellen mellom Tiger Woods og Phil Mickelson skaper reaksjoner

Prestisjekampen vekker harme: - Patetisk

Golfstjernene Tiger Woods og Phil Mickelson møtes til duell. I premiepotten? 80 millioner.

Fredag kveld møtes stjernegolferne Tiger Woods (42) og Phil Mickelson (48) til en storkamp i Las Vegas. Det er en såkalt pay per view-duell, en kamp skapt ene og alene for tv-seerne.

I potten ligger ni millioner dollar - drøyt 80 millioner kroner. Ifølge Golf.com kommer en viss sum til å gå til veldedighet, men det er usikkert hvor mye. Publikum vil ifølge New York Post bestå av en utvalgt gruppe kjendiser og sponsorer.

Det er nettopp dette opplegget som får flere i golfsirkuset til å reagere.

DUELL: Phil Mickelson og Tiger Woods. Foto: AP Photo/David J. Phillip
DUELL: Phil Mickelson og Tiger Woods. Foto: AP Photo/David J. Phillip Vis mer

- Patetisk

Rory McIlroy, Storbritannias store golfstjerne, kommer ikke til å se kampen, selv om Mickelson tilbød å betale de 20 dollarene, snaut 200 kroner, det koster å se den.

- Hvis de hadde gjort dette for 15 år siden, hadde det sikkert vært strålende. Men nå føles det som de bommer ganske greit, sier McIlroy til Golf Channel.

Kampen er altså verdt en hel haug med penger. Og nettopp denne haugen - bokstavelig talt - har både Woods og Mickelson posert med foran storkampen.

Det vekker harme.

- Konkluderer med at dette er det siste golfen bør gjøre akkurat nå. At én mann tjener 80 millioner er ikke bra. Dette er et patetisk forsøk på oppmerksomhet, skriver Eddie Pepperell på Twitter. Han er ranket som verdens 38. beste golfspiller.

Livet gikk i grus

Legenden Tiger Woods har fått en ny renessanse i golfsporten.

41-åringen lå som nummer én på verdensrankingen fra august 1999 til august 2004. Det er 264 uker i strekk. Han toppet til sammen verdensrankingen i 683 uker - en rekord ingen har vært i nærheten av. Han var rett og slett ustoppelig.

Men da Tiger Woods var på toppen av karrieren, gikk alt fløyten på privaten. Etter både utroskapsskandaler, skader og kjøring i ruspåvirket tilstand, klarte han å kjempe seg tilbake.

I september vant han endelig igjen. Nå er han igjen blant verdens beste golfere, og sirkusets ubestridte stjerne.

- Dette betyr mye. Det er vanskelig å ikke tenke på dagene der jeg ikke visste om jeg kunne gå uten smerter … Det var et helvetes comeback – og dette er en god følelse, sa en tårevåt Woods.

Woods har 80 seirer på PGA-touren, og har 14 seirer i de mest prestisjetunge turneringene i golfen.