Prevcs hopp overrasket alle: - Hva skjer egentlig her? Han skjønner det ikke selv

Gangnes beste nordmann på 4. plass.

SKUFFET: Peter Prevc sviktet overraskende nok i andrehoppet. Foto: AFP / APA / ERWIN SCHERIAU / Austria OUT
SKUFFET: Peter Prevc sviktet overraskende nok i andrehoppet. Foto: AFP / APA / ERWIN SCHERIAU / Austria OUT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Østerrikerne fikk en etterlengtet opptur i hopp da Stefan Kraft vant dagens hopprenn i Zakopane 7,5 poeng foran landsmannen Michael Hayböck.

Dobbeltseieren kom som et lyn fra klar himmel etter at Peter Prevc ledet 1. omgangen oppskriftmessig med et drømmehopp på 140 meter og to ganger 20 i stil.

Men da verdenscuplederen skulle sikre inn sin femte strake verdenscupseier, sviktet han plutselig fullstendig med et hopp på bare 125 meter i den polske bakken.

Det svake hoppet overrasket både konkurrenterer, kommentatorer og hovedpersonen selv.

- Hva skjer her med Prevc? Dette var overraskende. Jeg tror ikke han helt skjønner hva som skjedde, sier NRK-kommentator Christian Nilssen.

God norsk laginnsats Norge hadde to hoppere blant de fem beste, men ingen på pallen.

Kenneth Gangnes ble beste nordmann på 4. plass, åtte poeng bak Prevc på tredjeplass, mens lagkompisen Johann André Forfang ble nr. 5.

Bursdagsbarnet Daniel André Tande endte på 11. plass, mens Andreas Stjernen og Anders Fannemel ble henholdsvis nr. 14 og 15.

- Vi er blitt litt bortskjemte denne sesongen, men vi har ikke lov til å være skuffet, sier NRKs ekspert Johan Remen Evensen.

Prevc misbrukte muligheten til å sørge for en av tidenes lengste seiersrekker, men leder fortsatt verdenscupen sammenlagt suverent foran Severin Freund og Gangnes.

PALLEN GLAPP: Kenneth Gangnes endte på 4. plass.  EPA/Grzegorz Momot POLAND OUT
PALLEN GLAPP: Kenneth Gangnes endte på 4. plass. EPA/Grzegorz Momot POLAND OUT Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer