Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Prevcs pappa skulle dømme i Kollen. Det syntes ikke renndirektøren var et problem

- Vi har faktisk hatt slike tilfeller mange ganger.

SKULLE HA PAPPA SOM DOMMER: Bozidar Prevc, faren til hoppstjernene Peter og Domen Prevc, var satt opp som som en av dommerne til helgas renn i Holmenkollen. Nå gjør FIS likevel helomvending. Foto: AFP PHOTO / KAZUHIRO NOGI
SKULLE HA PAPPA SOM DOMMER: Bozidar Prevc, faren til hoppstjernene Peter og Domen Prevc, var satt opp som som en av dommerne til helgas renn i Holmenkollen. Nå gjør FIS likevel helomvending. Foto: AFP PHOTO / KAZUHIRO NOGI Vis mer

(Dagbladet): Bozidar Prevc, faren til hoppstjernene Peter og Domen Prevc, var satt opp som som en av dommerne til helgas renn i Holmenkollen.

NRK tok direkte kontakt med FIS' renndirektør Walter Hofer for å få en forklaring på dette kritikkverdige tilfellet av inhabilitet.

Stilkarakterene dømmes som kjent etter skjønn. Dermed kan dommerens vurdering avgjøre hvem som vinner et hopprenn. Dermed kunne pappa Prevc vært med på å avgjøre sønnenes plasseringer.

Flau forklaring På NRKs konfrontasjon til Hofer, kommer østerrikeren med et svært oppsiktsvekkende svar:

PÅ TYNN IS: FIS' renndirektør Walter Hofer. Foto: EPA/EXPA/JFK
PÅ TYNN IS: FIS' renndirektør Walter Hofer. Foto: EPA/EXPA/JFK Vis mer

- Vi har faktisk hatt slike tilfeller mange, mange ganger, sier han.

Renndirektøren sier videre at det ikke er problematisk at Prevc skal dømme sine sønner. Hofers argument er i så måte latterlig: Ettersom høyeste og laveste karakter strykes, ser han ikke på inhabiliteten som et problem.

- Vi må stole på nominasjonene fra forbundene. Her må vi spørre det slovenske forbundet om hvorfor han er nominert. Det kunne vært hvem som helst. Navnet i seg selv (Prevc) er ikke grunn nok til å undersøke det, sier Hofer til NRK.

Får ikke dømme sønnene likevel Senere har likevel FIS ombestemt seg, slik at pappa Prevc ikke dømmer sine sønner i helga.

Løsningen blir at hoppbrødrenes far bare får dømme kvinnene og kombinertløperne under helgens verdenscup i Holmenkollen.

Sportssjef Clas Brede Bråthen hadde ingen innsigelser mot at pappa Prevc kunne være dommer for sønnene i verdenscupen.

- Fra vår side er vi mer opptatt av at hopperne våre gjør det de kan, og vi bruker energien vår på det. Jeg velger å tro at de som blir gitt roller i vårt system innehar nødvendig objektivet uavhengig av familiære bånd, sier Bråthen.