Prica fra genial til gal i sluttminuttene

Først vakker utlikning, så grisetakling og rødt kort.

Sandnes Ulf - Rosenborg 1-1

(Dagbladet): Sandnes Ulf mot Rosenborg er på papiret det nærmeste man kommer en David mot Goliat i Tippeligaen.

Norsk fotball er imidlertid så jevn at alle kan slå alle - og det så svært lyst ut for de lyseblå da Tommy Høiland ble felt av Daniel Örlund innenfor 16-meteren etter 66 minutter. Straffen var krystallklar, og Aksel Berget Skjølsvik scoret sikkert fra ellevemeteren.

Rosenborg virket tomme for ideer og sleit med å spille seg til sjanser, men snaue ti minutter før slutt dukket innbytter Rade Prica opp. Daniel Fredheim Holm ble stanset idet han forsøkte å dra seg gjennom, men ballen rullet videre til Prica, som fortsatt hadde 20 meter til målet.

Svensken løftet blikket og så åpningen i korthjørnet - men det er noe helt annet å faktisk få ballen dit.

Prica viste imidlertid imponerende avslutningsferdigheter ved å bruke innsida av venstrefoten til å plassere ballen helt inne ved stolperota, og Bo Andersen ble hjelpeløs tilskuer til at ballen gikk i stolpen og inn.

RBK-spissen var ikke på langt nær så kald i hodet sju minutter senere: Steinthor Freyr Thorsteinsson forsøkte å skjerme ballen utover dødlinja, og Prica satte inn en hårreisende takling bakfra uten å være i nærheten av ball.

Dommer Svein Erik Edvartsen hadde ikke annet valg enn å dra opp det andre gule kortet.

Det skjønte trolig Prica også, som gikk i garderoben uten protester.

Sandnes Ulf yppet seg i sluttminuttene og kunne faktisk tatt tilbake ledelsen da Andreas Ulland Andersen ble spilt fri inne i feltet på overtid. Under hardt press satte han imidlertid ballen utenfor fra sju meter.

Ulf-trener Asle Andersen var en mellomfornøyd mann etter kampslutt.

- Hadde du spurt før kampen ville jeg vært strålende fornøyd med ett poeng. Men guttene jobber heroisk, vi har ledelsen og kampen i det sporet vi ønsket oss. Derfor er det faktisk litt surt å stå her med ett poeng, sier han til TV 2.

RBK-trener Jan Jönsson føler uavgjort var et rettferdig resultat i det han betegner som en «svårspelat» kamp.

- De hadde ikke særlig mye før straffen, men vi skaper heller ikke mange store sjanser. Det kan være greit med ett poeng i en vanskelig kamp, sier han.

VAKKERT: Rade Prica brukte innsida av venstrefoten til å plasserte ballen helt ute ved stolperota.
VAKKERT: Rade Prica brukte innsida av venstrefoten til å plasserte ballen helt ute ved stolperota. Vis mer