Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Prica-hattrick ga ny rekord for RBK

- Jeg er stolt, sier Hamrén etter 22 seriekamper uten tap.

HATTRICK: Rade Prica scorer sitt andre av tre mål bak Lyn-keeper Tyrel Lacey, og klatret opp på toppen av toppscorerlista i Tippeligaen.Foto: Gorm Kallestad, Scanpix
HATTRICK: Rade Prica scorer sitt andre av tre mål bak Lyn-keeper Tyrel Lacey, og klatret opp på toppen av toppscorerlista i Tippeligaen.Foto: Gorm Kallestad, Scanpix Vis mer

TRONDHEIM (Dagbladet): Rosenborg - Lyn: 4-1 (1-0).

Med seier i dagens kamp satte RBK ny rekord med 22 seriekamper på rad uten tap.

- Jeg er stolt over å slå en sånn rekord, for det er ikke enkelt. Det vitner både om kvalitet og stabilitet, sier Erik Hamrén

Men til tross for ti poengs ledelse med én kamp mindre spilt enn Molde, vil ikke RBK-treneren ta noe på forskudd.

- Gullet er ikke sikret og serien ikke avgjort. Jeg har vært med så lenge i dette gamet at jeg vet ingenting er avgjort før det er avgjort, men det ser bra ut, sier han.

Selv om seieren til slutt ble overbevisende i kveld, hadde Hamrén gjerne sett at Rosenborg hadde punktert kampen tidligere.

- Vi setter ikke de sjansene vi skal. Vi skal drepe denne kampen tidlig, men det greide vi ikke, og vi gjorde det unødig spennende med å gi Lyn en straffe. Men vi vinner, og da skal jeg ikke stå her og være negativ. Og det ble morsomt på slutten. Det er alltid morsomt med mål.

Brente sjanser
2. omgang startet med at Rosenborgs Trond Olsen brente tre hundreprosentsjanser:

52. minutt: Trond Olsen kommer alene på venstre side, skyter knallhardt like utenfor.

53. minutt: Trond Olsen er alene med keeper, prøver å lobbe, men keeper snapper lett ballen.

59. minutt: Trond Olsen står alene foran mål igjen, får ballen fra Prica, men presterer å skyte utenfor.

Først i det 62. minutt gikk hjemmelaget opp til 2-0, men det var til gjengjeld et meget fint mål: Rade Prica scoret på en glimrende heading etter et like glimrende frispark av Marek Sapara.

Fem minutter seinere reduserte Lyn til 1-2 og skapte ny spenning i kampen. Dommer Hagen mente at Lustig dro ned Jo Inge Berget og dømte straffe, som Angan satte i mål.

I noen minutter var bortelaget litt mer med i kampen, men så satte Prica punktum: Sto alene på 5-meteren og satte inn 3-1 i det 84. minutt, før han fire minutter seinere løp inn 4-1.

Heller ikke Prica vil innkassere ligatittelen riktig ennå.

- Ingenting er avgjort. Det er åtte kamper og mange poeng igjen å kjempe om. Jeg tror vi har gode sjanser til å ta gull, men det er ikke sånn at gullet er sikret, sier han.

1. omgang
Rosenborg dominerte fullstendig i første omgang, der særlig Lustig og Skjelbred fikk satt i gang mye på høyresida. Laget spilte seg til en rekke sjanser, men måtte utrolig nok ha straffe for å score mål.

Det var i det 28. minutt Lyns Jimmy Tamandi knuffet Rade Prica i ryggen innenfor 16-meteren. Dommer Tom H. Hagen mente det var straffe, og Steffen Iversen satte ballen sikkert i mål.

- Jeg mener det er straffe. Jeg får en knuff i ryggen, sier Prica.

Sjansene
Vi registrerte bare en sjanse for Lyn i første omgang: I det 42. minutt tok Jo Inge Berget et godt frispark fra cirka 20 meter, men Jarstein reddet.

Da talte vi atskillig flere sjanser for hjemmelaget:

5. minutt: Sapara legger et innlegg inn foran mål, og Rade Prica er bare centimeter fra å nå ballen med hodet.

15. minutt: Trond Olsen skyter knallhardt fra 16-meter, og ballen suser rett over krysset.

18. minutt. Lyn roter det skikkelig til i eget forsvar, så Prica får ballen og kan legge den i åpent mål, men lobben blir for slapp og snappes av keeper Tyrel Lacey.

21. minutt: Innlegg fra Sapara går tvers igjennom Lyn-forsvaret, og Steffen Iversen er bare centimeter fra å nå ballen på bakerste stolpe.

33. Dobbeltsjanse: Først skudd fra Prica, som keeper må gi retrur på. Så Steffen Iversen, som er fint framme på returen, uten at han greier å få ballen i mål.

36. minutt: Steffen Iversen trokler seg gjennom Lyn-forsvaret. Trond Olsen overtar ballen like utenfor 5-meteren, men skyter i keeper.

40.minutt: Sapara prøver å plassere ballen ved bortre stolpe fra 16-meterhjørnet, men keeper redder.

Toppscorer
- Jeg synes vi gjorde en bedre første enn andre omgang, selv om vi scoret flest mål i andre. I første hadde vi full kontroll, mens Lyn kom mer med i andre, sier Rade Prica.

Etter kveldens tre scoringer er han på toppen av toppscorerlista sammen med Moldes Mame Biram Diouf - begge med 14 mål. Etter en tørkeperiode har Prica nå scoret fem mål på to kamper.

- Jeg var tung i kroppen i forrige måned. Jeg slet tungt. Nå føler jeg meg mye friskere og piggere. Og jeg har fått selvtillit igjen, forklarer han.

REKORD: Rosenborg er det første laget som spiller 22 kamper i Tippeligaen i en sesong uten å tape.
Foto: Gorm Kallestad, Scanpix
REKORD: Rosenborg er det første laget som spiller 22 kamper i Tippeligaen i en sesong uten å tape. Foto: Gorm Kallestad, Scanpix Vis mer

Lyn-trener Gunnar Halle synes som Prica at andre omgang var en opptur for Lyn rent spillemessig.

- I første omgang var vi ikke gode nok, men i andre synes jeg vi tok litt mer tak. Men det blir tøft når det renner på med mål på slutten, sier han.

- Tvilsomme avgjørelser
Straffesparket som ga Lyn 1-0 var som nevnt omdiskutert, det samme var avgjørelsen om at Rade Prica ikke ble blåst av for offside foran 3-1-målet.

- Er det offside og ikke straffe, så er det surt. Jeg mener det var noen tvilsommme dommeravgjørelser, men det får vi ikke gjort noe med, sier Gunnar Halle.

Laget hans ligger klart sist på tabellen, men det var uansett ikke borte mot serielederen sesongen skulle reddes.

- Vi hadde ikke mye å tape her på Lerkendal. Vi ville prøve, men det ble veldig vanskelig.

Og håpet er fortsatt ikke helt slukket på Oslo vest:

- En liten mulighet er det, sier Gunnar Halle.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling