I FORM: Johannes Thingnes Bø er tydeligvis i kanonform i OL-sesongen. Foto: Bildbyrån
I FORM: Johannes Thingnes Bø er tydeligvis i kanonform i OL-sesongen. Foto: BildbyrånVis mer

Bø mot seier i sprinten i Hochfilzen

Prikkfri Thingnes Bø vant igjen:
- Nesten helt perfekt

Leverte helt feilfritt på sprinten i Hochfilzen og knuste Martin Fourcade. Og en annen nordmann meldte seg på i OL-kampen.

(Dagbladet): Johannes Thingnes Bø gikk et prikkfritt verdenscuprenn i Hochfilzen fredag. Med to fulle hus og fremragende fart i sporet, gikk han inn til seier på sprinten.

- Sisterunden var tung, jeg hadde brent masse krefter. Da jeg bikket toppen bak stadion fikk jeg samme syre som under VM-sprinten, da tenkte jeg at det var over, sier Bø til NRK. Bø tok for øvrig sølv under VM-sprinten i fjor vinter.

Det vil si at han går først ut på jaktstarten lørdag.

Martin Fourcade, som har dominert internasjonal skiskyting de siste årene, var sjanseløs mot nordmannen. Franskmannen skjøt ti treff, men farten i sporet holdt ikke mot Bø. Han gikk i mål til en andreplass, 12 sekunder bak.

- Det betyr masse at jeg er bedre enn han i sporet. Om vi skyter likt, vinner jeg, og det er greit å vite. Jeg er kjempefornøyd med mitt løp, det var nesten helt perfekt, sier Bø.

L'Abee-Lund grep sjansen

Henrik L'Abee-Lund skulle egentlig ikke gå i østerrikske Hochfilzen, men fikk sjansen da Emil Hegle Svendsen måtte melde forfall med sykdom. Den sjansen grep han med begge hender.

Han skjøt prikkfritt, smelte ned ti blinker, og gikk godt i sporet. Det holdt lenge til en ledelse, men han ble skjøvet lengre ned på resultatlistene.

- Det betyr mye, det var utrolig deilig å få til dette. Det slapp en god sekk ned fra skuldrene, sier L'Abee-Lund til NRK.

Lars Helge Birkeland skjøt også godt i Hochfilzen. Han bommet på det aller siste skuddet.

Tidenes bom

Bø-brødrene fulgte opp formen fra forrige helg, og begge fylte på liggende skyting. Johannes vet vi jo fullførte med glans - mens storebror Tarjei tilsynelatende gikk i samme spor.

Før han kom med det som ble kalt «tidenes bom» av NRKs skiskytterekspert Ola Lunde på det aller siste skuddet.

- Jeg var helt tom for krefter. Jeg har følt meg sånn hele uka, sier Bø til NRK. Han tok sin niende verdenscupseier i karrieren da han vant sprinten i Östersund forrige helg.

Ole Einar Bjørndalen er en mann som trenger å melde seg på i OL-diskusjonen. Han åpnet rennet veldig bra ved å skyte fullt hus på første skyting, selv om han lå rundt tjue sekunder bak i sporet. Dessverre bommet han en gang på siste skyting.

- Det går tungt. Jeg skjøt bra på liggende skyting, men på stående er det sånt som skjer. Det var en litt kjip start, når det ikke funker i sporet, sier Bjørndalen.