Prima Primoz jublet mest

PLANICA (Dagbladet): I Planica sto 40 000 slovenere og så japanerne ødelegge for hverandre i går. Dermed kunne hjemme-yndlingen Primoz Peterka hente hjem den store verdenscup-pokalen for andre år på rad. Og hysteriet var i gang.

Den 19-årige sloveneren med hoppsirkusets mest markante hockey-sveis ble tatt av både bakvind og nerver i sitt siste svev denne vinteren. Med ordinære 115,5 meter var verdenscup-bordet dekket for Funaki. Og den store krystallkula kunne havne i Japan for aller første gang.

Men et par av Funakis landsmenn ødela den japanske sammenlagt-moroa i Planica.

Rock'n roll

For bakfra kom Noriaki Kasai og Hiroya Saitoh og lurte Funaki for en pallplass og de ekstra poengene som skulle til for å hoppe forbi Peterka i sammendraget.

Det syntes de 40 000 slovenerne på sletta var helt greit.

De fikk varene de hadde bestilt til verdenscup-finalen: spenning til siste hopp og en Primoz-innsats som holdt til mål. Og de svarte med å storme sletta og dyrke tenåringen på rock'n'-roll-vis.

Midt i kaoset sto Henning Stensrud og ventet på premien for femteplassen i sesongens siste verdenscup-renn.

- En bra avslutning, sier Hurdal-hopperen til Dagbladet.

Stort potensial

Han satte punktum med oppløftende svev på 126,5 og 127,5 meter. Og fikk ekstra selvtillit med seg inn i sommertreninga.

- Det var et par tekniske brikker som falt på plass denne helga. Nå er det bare å dra hjem for å forbedre meg til neste sesong.

Da vil Stensrud være med og kjempe om den pokalen Peterka fikk med seg hjem i går. Det er i alle fall avtroppende landslagssjef Trond Jøran Pedersen overbevist om.

- Henning har et stort potensial. Neste sesong vil han være Norges beste hopper og være stabil blant de fire- fem beste i verdenscupen, spår Pedersen.

  • Japanske Noriaki Kasai satte ny bakkerekord i Planica med 147,5 meter.
HELT TIL TOPPS: Hjemmefavoritten Primoz Peterka gikk helt til topps i verdenscupen sammenlagt. 40 000 tilskuere så at japanerne ødela sammenlagt- moroa for Funaki.