Prins advarte mot mulig juks

Et brev fra den nederlandske kronprinsen Willem Alexander kan gi Un Yong Kim trøbbel før dagens valg av Samaranchs etterfølger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I dag skal IOC-medlemmene velge ny president, og det knyttes stor spenning til hvem som følger i Jan Antonio Samaranchs mektige fotspor. En av de største favorittene, koreanske Un Yong Kim, møter store problemer i innspurten.

50 000 dollar

Det var i går det ble kjent at et IOC-medlem hadde sendt et brev til den etiske komiteen. Avsenderen kjente til at Kim hadde lovet IOC-representantene 50 000 dollar i året dersom han ble valgt til president. Leder av den etiske komiteen, Kéba Mbaye, sa i går at saken var avsluttet inntil eventuelle bevis forelå.

Navnet på brevskriveren ble ikke gjort kjent, men ifølge Aftenposten er avsenderen det kongelige medlemmet kronprins Willem Alexander.

Det gjør ifølge avisa at situasjonen blir langt mer alvorlig for Un Yong Kim. Dette fordi kronprinsen har stor troverdighet i IOC, og en henvendelse fra ham betyr mer enn useriøs ryktespredning.

Pressemelding

Kim skal ifølge en pressemelding ha avvist det hele overfor den etiske komiteen. En av Kims argeste konkurrenter, Dick Pound, viser overfor Aftenposten til samme pressemelding med et ironisk smil når han påpeker at Kim avsluttet meldingen med ordene:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer