FIRE NYE ÅR:  FIFA-preisdent Sepp Blatter sammen med kona Linda Barras. Foto: NTB Scanpix
FIRE NYE ÅR: FIFA-preisdent Sepp Blatter sammen med kona Linda Barras. Foto: NTB ScanpixVis mer

Prins Ali trekker seg - Blatter blir FIFA-president i fire nye år

Hallén: - Det vil få konsekvenser.

(Dagbladet): Dagens minste overraskelse ble nettopp et faktum: Sepp Blatter er gjenvalgt som FIFA-president. De siste dagers skandaler, som har rystet fotballsamfunnet, var ikke nok til å vippe den mektige lederen av pinnen.

Ei heller UEFAs siste krafttak for å få Blatter fjernet.

Etter at stemmene var avgitt, ble de lagt ut på et åpent bord i forsamlingen og telt opp.

Etter den første stemmerunden fikk den sittende FIFA-presidenten Sepp Blatter 133 stemmer, mens utfordrer prins Ali Bin Al Husseins fikk 73.

206 av 209 medlemsland avla stemme.

I den første runden måtte en av de to få 2/3 av stemmene for å vinne, og dermed skulle det egentlig bli en ny valgomgang.

Ga opp Men, Al Hussein trakk seg fra den andre runden, og dermed blir Blatter president i fire år til.  Han så ikke noe sjanse at de 29 landene han manglet skulle snu i den andre stemmerunden, og gikk opp på talerstolen i Zurich:

- Jeg vil takke alle. Det har vært en fantastisk reise. Jeg vil takke spesielt alle som var modige nok til å støtte meg, sa han da han ga nyheten om at han trakk seg.

Blatter strålte fra talerstolen da seieren var sikret:

- Jeg takker dere for at jeg får lov til å styre FIFA-skuta i fire nye år.  Jeg lover at jeg skal overlate et sterkt FIFA til min etterfølger, sier Blatter.

- Får konsekvenser Fotballpresident i NFF, Yngve Hallén, gjorde det denne uka klart at Norge kom til å stemme på Ali Bin Al Hussein.

Han var ikke optimistisk etter den første valgomgangen:

- Dette er nærmest tapt. Man skal alltid ha et lite håp, men dette er tapt. Det skal mye til at salen snur,  sa han til TV 2 samtidig som det ble klart at prinsen trakk seg.

- Hvor alvorlig er dette for internasjonal fotball?

- Svært alvorlig, og det vil få konsekvenser. Vi kan ikke utelukke noe, men vi må behandle det, og behandle det riktig, sier Hallén til TV 2.

UEFA-delegat Karen Espenlund støtter Hallén:

- Det er sørgelig for fotballens del. Det er et flertall i regimet som ønsker at han skal fortsette. Jeg vil ikke annonsere noen tiltak, men vi besitter virkemidler og må finne allierte.  Jeg er ikke sikker på at Blatter blir sittende i fire år. Denne saken kommer ti å rulle og gå, og er ikke ferdig ennå. Det kommer til å bli noen tøffe år for FIFA framover, sier Espelund til TV 2.