«Prins» Hamed reiste seg og vant

Den britiske boksehelten Prince Naseem Hamed ble slått ned tre ganger, men reiste seg og forsvarte WBO-tittelen sin i Madison Square Garden i går. I sin første kamp i USA slo fjærvekteren ut sin amerikanske utfordrer Kevin Kelley i 4. runde.

Hamed er en stor bokser, men han er en enda større skrythals. Etter kampen hevdet han at han aldri hadde hatt problemer.

- Jeg ville skape litt spenning og vise at jeg kunne ta hans slag. Det er første gang jeg bokser her, og jeg viste hva jeg klarer. Jeg tok hans slag, men klarte han å ta mine?

- Da han traff meg, reiste jeg meg umiddelbart. Det er løvehjertet, en mesters hjerte. Jeg er den beste han har møtt. Jeg respekterer ham, men jeg er verdens beste bokser, sa han.

Hamed har vunnet alle sine 29 proffkamper, og har avgjort 27 av dem før full tid. Kelley, tidligere WBC-mester i fjærvekt, fikk sitt andre tap i sin 53. proffkamp.

Pompøst

Britens inntog i ringen var som vanlig overdrevent pompøst, selv om han etter bønn fra tv-folkene i HBO kortet det inn fra 20 til åtte minutter. Opptrinnet inneholdt store mengder konfetti og kunstig røk, mens Hamed i sin leopardskinn-kortbukse danset rundt til dundrende discomusikk. Kelley var tydelig irritert, og viste det da kampen startet.

Hamed måtte betale for en konsentrasjonssvikt i 1. runde. Han slurvet med guarden og ble truffet i fjeset av en høyrekrok. For andre gang i karrieren måtte han i canvasen. Han var raskt oppe, men måtte ta den obligatoriske tellingen til åtte.

I andre runde prøvde Hamed å tilrive seg initiativet, men Kelley dukket unna et høyreslag og traff mesteren med en venstrekrok som sendte Hamed i gulvet igjen. Hamed kom tilbake og slo ned Kelley, som slet seg opp på fem.

Avgjort

I tredje runde tok Hamed en venstrekryss på haken og så ut til å ha problemer, men han ga like mye som han tok. Kelley ble slått ned for andre gang tidlig i 4. runde, men Hamed måtte ta stående telling til åtte før han traff med venstrekroken som avgjorde kampen.

- Det var en perfekt venstre, og jeg visste at det var takk for i dag, sa han. Kelley ble talt ut liggende.

- Han er ikke så god som han tror. Jeg kunne tatt ham, men ble for ivrig da jeg slo ham ned, var Kelleys attest til briten som ser seg selv om verdens beste uansett vektklasse - men som i det lille forbundet WBO har klart å styre unna de riktig vanskelige motstanderne.

Det var stor interesse rundt kampen, og ringside satt blant annet den nåværende og de tidligere tungvektsmesterne Evander Holyfield, George Foreman og Floyd Patterson.

(NTB)