Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Prins Hubertus (55) debuterte i Sarajevo-OL i 1984. I Sotsji stiller han i denne drakta

- Det er ganske utrolig, sier NRK-ekspert.

SJETTE OL: Prins Hubertus av Hohenlohe-Langenburg er klar for sitt sjette vinter-OL. I dette antrekket skal han forsvare Mexicos farger. Foto: EPA/MEXICAN OLYMPIC COMMITTEE
SJETTE OL: Prins Hubertus av Hohenlohe-Langenburg er klar for sitt sjette vinter-OL. I dette antrekket skal han forsvare Mexicos farger. Foto: EPA/MEXICAN OLYMPIC COMMITTEE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Prins Hubertus av Hohenlohe-Langenburg (55) skal forsvare Mexicos farger i Sotsji-OL om ti dager.

Alpinisten debuterte i Sarajavo-OL i 1984 og er ingen nybegynner i slalåmbakken. Nå er han klar for sitt sjette OL.

- Han er ikke akkurat fersk i gamet. Han er fra et land der det er ekstremt liten konkurranse og det finnes nordmenn på hans alder som kjører bedre enn han gjør, sier NRKs alpintekspert Marius Arnesen til Dagbladet.

- Jeg kjenner ham ikke, men har snakket med han en gang. Det er ganske utrolig å stille i et OL som 55-åring. Spesielt i alpint, sier Arnesen.

Flaggbærer i 2010 Ifølge NBC blir prins Hubertus den nest eldste til å delta i vinter-OL noensinne. Bare svenske Carl August Kronlund fra 1924-OL i Camonix var eldre. Curling-spilleren tok OL-sølv som 58-åring.

Men noen medalje blir det neppe på prinsen med tyske aner. Mexico har aldri vunnet medalje i vinter-OL. I Vancouver var prins Hubertus landet flaggbærer. Kanskje ikke så rart, ettersom han også var landets eneste utøver i vinterlekene i 2010.

Det holdt til 46. plass i slalåm og 78. plass i storslalåm for prinsen i Vancouver.

Smokingdress Før Sotsji-OL har prins Huberus lansert et noe spesielt antrekk. Skidressen ser ut som en smoking.

FLAGGBÆRER: Hubertus von Hohenlohe fikk æren av å bære det meksikanske flagget under åpningssermonien i Vancouver for fire år siden. Foto: REUTERS/Lyle Stafford
FLAGGBÆRER: Hubertus von Hohenlohe fikk æren av å bære det meksikanske flagget under åpningssermonien i Vancouver for fire år siden. Foto: REUTERS/Lyle Stafford Vis mer

- Denne dressen skal være meksikansk og elegant. Den hyller meksikansk kultur. Det er viktig for meg, sier prinsen til NBC.

- Jeg visste ikke hvor vakker og fantastisk kulturen var. Det rørte meg å se hvor mye de lider og kjemper for det de har, sier han.

Prins Hubertus er født i Mexico City og er sønn av prins Alfonso von Hohenlohe og prinsesse Ira von Fürstenberg.

Han bodde deler av oppveksten i hjemlandet, før han flyttet til Europa som fireåring. Først bodde han i Spania, før han fikk interessen for alpint mens han bodde i Østerrike.

Mexico var fraværende i vinter-OL mellom 1928 og 1984. Da bestemte prins Hubertus seg for å danne det meksikanske skiforbundet. Dermed debuterte han i Sarajavo-OL samme år.

Han kjørte sitt første verdenscuprenn i alpint i 1981.

SKIDRESS: Prins Hubertus av Hohenlohe-Langenburg stiller i dette antrekket i slalåmbakken i Sotsji. Foto: Prins Hubertus av Hohenlohe-Langenburg
SKIDRESS: Prins Hubertus av Hohenlohe-Langenburg stiller i dette antrekket i slalåmbakken i Sotsji. Foto: Prins Hubertus av Hohenlohe-Langenburg Vis mer

Til tross for sitt noe begrensede nivå, har meksikaneren deltatt i OL i 1984, 1988, 1992, 1994 og 2010. Ingen har vært med forskjellige OL over en så lang periode. 26. plass er hans beste plassering fra vinterlekene.

Og at 55-åringen ble født i Mexico, er ikke tilfeldig.

- Vi har alltid ønsket å ha ett familiemedlem med meksikansk pass, så derfor bestemte de at jeg skulle bli født i Mexico, sa han til TIME før OL for fire år siden.

- Jeg føler meg veldig latinsk. Selv om navnet mitt er tysk og vi er en tysk aristokratisk familie, ser jeg jo ikke veldig tysk ut. Folk tror jeg er fra Argentina, eller Italia. De gjetter aldri Tyskland eller Østerrike.

Ifølge amerikanske medier har prinsen tidligere forsøkt seg som popsanger.

OL-PRESTASJONER: Dette er prinsens resultater fra alle olympiske leker. Skjermdump, Wikipedia.
OL-PRESTASJONER: Dette er prinsens resultater fra alle olympiske leker. Skjermdump, Wikipedia. Vis mer
Hele Norges coronakart