ENDRINGER: Prins William maner til endringer i FIFA. Her under FA-cupfinalen mellom Aston Villa og Arsenal sammen med FAs styreleder, Greg Dyke. Foto: EPA / FACUNDO ARRIZABALAGA / NTB Scanpix
ENDRINGER: Prins William maner til endringer i FIFA. Her under FA-cupfinalen mellom Aston Villa og Arsenal sammen med FAs styreleder, Greg Dyke. Foto: EPA / FACUNDO ARRIZABALAGA / NTB ScanpixVis mer

Prins William om FIFA: - På tide å rydde opp

Mener sponsorene må legge press på organisasjonen.

Den engelske prins William sier at han håper sponsorene kan legge press på FIFA for å få til nødvendige endringer.

32-åringen var en skuffet mann da han så sitt favorittlag Aston Villa tape hele 0-4 for Arsenal i FA-cupfinalen lørdag. Før kampen ble William spurt om hva han tenker om de siste dagers hendelser i FIFA.

- FIFA må vise at det kan utøve fair play, og at de kan sette de sportslige interessene først. Det er en stor avstand mellom hva som blir gjort og hvordan andre oppfatter fair play. Det er på tide å rydde opp, det har lenge vært snakk om korrupsjon rundt den internasjonale fotballen, svarte han.

William er president i det engelske fotballforbundet (FA). Han oppfordrer sponsorer og samarbeidspartnere til å sette press på den gjenvalgte FIFA-presidenten Sepp Blatter.

- De som samarbeider med FIFA, som sponsorer og de kontinentale forbundene, må sørge for å presse på for reform. Det skylder de fansen. Jeg tviler ikke på at om FIFA klarer å få til endringer, så vil det sørge for å spre fotballen ytterligere, spesielt i utviklingsland, la han til.

(NTB)