Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Prinsen har startet oppkjøpet av Liverpool

Har fått tilgang til regnskapene.

BESØKTE ANFIELD: George Gillett (t.h) er prins Faisals inngansport til en av Englands mestvinnende klubber. I dag offentliggjorde sjeikenes selskap at de kikker på regnskapene på Anfield. Her under kampen mot Hull lørdag. Foto: REUTERS/Phil Noble
BESØKTE ANFIELD: George Gillett (t.h) er prins Faisals inngansport til en av Englands mestvinnende klubber. I dag offentliggjorde sjeikenes selskap at de kikker på regnskapene på Anfield. Her under kampen mot Hull lørdag. Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer

|||(Dagbladet.no): Oljepenger er drømmen for fotballsupportere i Premier League.

I går ble det kjent at det er saudisk interesse for Liverpool, og i dag øker sjansene betraktelig for at det drypper velstand på de helrøde.

Prins Faisal bin Fahd bin Abdullah al-Saud har fått tilgang til Liverpools regnskapstall, såkalt «due dilligence», før et mulig oppkjøp av den tradisjonsrike klubben.

Det skriver nyhetsbyrået AP i dag, og det er George Gilletts Liverpool-del den saudiarabiske prinsens sportsfirma F6 i første omgang skal få shoppe seg inn i.

Liverpool eies av Gillett og Tom Hicks, amerikanerne har en 50 prosent eierandel hver. Ifølge F6-direktør Barry Didato har det saudieide sportsfirmaet sikret seg en enerettavtale om få kjøpt Liverpool av Gillett.

- Dette går ganske fort. For øyeblikket jobber han bare med George Gillett og jeg er tror helt sikkert at dette kommer til å være i havn før slutten av året, sier Didato.

Kan kjøpe hele klubben
Før salget er i boks må Hicks godkjenne avtalen. Der kan det oppstå trøbbel, amerikanerne har lenge vært uenige om strategien for Liverpool.

Ifølge AP har Hicks ikke visst om Gilletts planer om å selge til saudiprinsen. Spørsmålet er om Hicks også snart får et tilbud. Tidligere har teksaneren bare ønsket å selge ut 25 prosent av hele klubben.

- Prinsen er ute etter å kjøpe alt fra 0 til 100 prosent av Liverpool, men han trenger ikke en eierandel som gir kontrollen over klubben, sier F6-direktøren.

Mer trøbbel som kan velte den saudiarabiske overtagelsen finnes i regnskapene. Det har lenge vært kjent at klubben sliter med skyhøy gjeld, drøyt 2,4 milliarder kroner. Helt fram til i sommer var det usikkert om Hicks og Gilett klarte å oppfylle sine bankforpliktelser.

NASCAR-AVTALE: Prince Faisal bin Fahd bin Abdullah er allerede enig med George Gillett om å overta Nascar-laget hans. Nå står Liverpool for tur. Foto: AFP/HO/FAMA
NASCAR-AVTALE: Prince Faisal bin Fahd bin Abdullah er allerede enig med George Gillett om å overta Nascar-laget hans. Nå står Liverpool for tur. Foto: AFP/HO/FAMA Vis mer

- Akkurat nå har George en rekke pågående diskusjoner med sin eksisterende makker, og han jobber sammen med bankene og Premier League, sier F6-direktøren og legger til:

- Hans høyhet akter ikke å involvere seg i familierådgivning.

Gjeld et problem
Prins Faisal vil heller ikke se se sin investering gå i gjeldssluket amerikanerne har skapt etter overtakelsen.

- De eksisterende eieren bør ikke se på ham som en løsning til bunnlinja på Liverpool, det er noen regnskapsmessige utfordringer som fortsatt må løses, sier Didato.

Gilett sier i en pressemelding i dag at han er lykkelig og beæret over at prins Faisal ønsker å gjøre forretninger med ham. I tillegg til Liverpool skal de saudiarabiske oljemillardærene også kjøpe seg inn i hans Nascar-lag, samt utvikle fotballskoler i Midtøsten sammen.

Prins Faisals selskap varslet i går at de ville betale mellom 200 og 350 millioner pund, opptil 3,2 milliarder kroner, for en 50-prosentandel av klubben.

Det gir selskapet Liverpool en voldsom verdiøkning siden klubben ble kjøpt av Hicks og Gillett i 2007. Overskuddet kan amerikanerne i så fall ta med hjem til USA.

KAN ØDELEGGE? Tom Hicks eier halve Liverpool og skal ha vetorett til salg av også Gilletts aksjer.  Foto: AP/Dave Thompson
KAN ØDELEGGE? Tom Hicks eier halve Liverpool og skal ha vetorett til salg av også Gilletts aksjer. Foto: AP/Dave Thompson Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling