Aston Villa slo Derby i opprykksfinalen

Prinsen og Carew jublet for opprykk

Aston Villa er klare for Premier League etter en høydramatisk opprykksfinale.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
Aston Villa - Derby 2-1 (1-0)

Det blir kalt «verdens mest verdifulle kamp», og med over to milliarder kroner på spill var det ikke rart at det var to smånervøse lag som entret Wembley mandag ettermiddag.

I tillegg spilte lagene selvsagt om en plass i neste sesongs Premier League - årets store mål for begge de tradisjonsrike klubbene.

En stupheading fra Anwar El Ghazi og en keepertabbe signert Kelle Roos sørget for at det var Villa som rykket opp, og kan begynne å forberede seg til en sesong på øverste nivå. Derbys sene redusering tente håpet, men etter en dramatisk avslutning kunne Villa-supporterne juble til slutt.

- Jeg har ikke ord. Dette var en så tøff kamp. Det betyr alt å rykke opp, for vi vet hvor denne klubben hører hjemme. Jeg har blitt værende her, og nå er vi tilbake. Jeg har ledet guttedrømmen min til Premier League, sa kaptein Jack Grealish til Sky Sports etter kampen.

Se scoringene her:

Stjernemøte

Før kampen var mye av fokuset på to tidligere Chelsea-helter. Frank Lampard tok over Derby etter at han la skoene på hylla, og har ledet klubben opp i toppsiktet av Championship på første forsøk. I opprykksfinalen møtte han sin gode venn og lagkamerat gjennom 13 år i Chelsea, John Terry.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer