Prinsesse-jubel

Anette Sagen var gråten nær etter et mislykket førstehopp, men slo tibake. Belønningen var seier i Holmenkollen og gratulasjoner fra prinsesse Märtha Louise.

Anette var bare nummer sju etter 111 meter i førsteomgangen. Frustert og skuffet, med vondt i ryggen, ble det ikke bedre da hun mistet kontaktlinsa si.

- Jeg mistet den ene linsa etter førstehoppet, så da måtte jeg ta av den andre. Det var ikke så mye poeng i å ha én, sier Anette Sagen til Dagbladet.

Ryggen verker

Hun legger ikke skjul på at det var vanskelig å hoppe uten kontaktlinsene. Men en fryktelig sliten hoppjente tok seg kraftig sammen i pausen.

- Jeg var fryktelig skuffa etter det første hoppet. Jeg var redd jeg skulle mislykkes i Kollen igjen, men jeg ble sint og det motiverte meg, sier Anette.

- Jeg satt på bommen og sa til meg selv «ryggen gjør ikke vondt, jeg ser bra». Og .

Speilglatte forhold i bakken gjorde at hun skled tilbake ned på sletta etter landing og det gjorde vondt verre for ryggen.

- Da jeg hadde sklid ned etter førstehoppet, ba jeg arrangøren om at de kunne hjelpe meg etter det neste, men det gjorde de ikke. Det var nesten bare is der nede og vanskelig å komme seg opp igjen.

Nå har jeg veldig vondt i ryggen og skal ikke hoppe på ski på i hvert fall en uke, sier en utslitt vinner.

Trenger flere jenter

Debatten med Torbjørn Yggeseth og FIS har tatt på ungjenta. Lørdag kveld var Anette i møte med Yggeseth, og det var ingen heldig oppladning foran gårsdagens renn.

- Jeg sovnet ikke før i 3-tida, og kroppen føltes som en sekk med stein i morges. Nå vil jeg bare hvile, jeg gleder meg til sesongen er slutt, sier Anette.

Det er ingen tvil om at publikum støtter hoppjentene. Bannere og heiarop ga tydelig uttrykk for sterk støtte til jenter i hoppbakken, og Anette var takknemlig og glad for all støtte.

Yggeseth fulgte rennet fra tribunen og er glad han har stått på sine standpunkter.

- De beste jentene, omtrent en håndfull, hopper veldig godt på ski. Men 18 startende er skuffende og altfor få til at vi kan lage verdenscup. Nå må jentene få med seg flere gode løpere, de trenger mer bredde, slår FIS-sjefen fast.

På det punktet får Yggeseth støtte av Holmenkoll-vinneren.

- Vi trenger flere gode jenter, og den jobben er det vi hoppere som må gjøre. Vi skal ikke gi oss, sier Anette Sagen til Dagbladet.

APPLAUS: Prinsesse Märtha Louise var til stede og fikk se Anette Sagen hoppe lengst i Holmenkollen. Etterpå fikk Anette applaus og gratulasjoner.