Prinsessebryllup hindrer toppmøte

Friidretts-Norge jubler over opprykk til Superligaen. Svenskene derimot, rykker ned — fordi kronprinsese Victoria skal gifte seg.

GIFTER SEG: Kronprinsesse Victoria og Daniel Westling.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO
GIFTER SEG: Kronprinsesse Victoria og Daniel Westling.Foto: SCANPIX/AFP PHOTOVis mer

|||Svenskene havnet desidert sist i Superligaen i Leira i Portugal i helga, og må dermed ned i 1. divisjon. I praksis bytter Sverige og Norge plass.

Haddet det ikke vært for ei svensk kronprinesesses lyst til å gifte seg, ville svenskene beholdt plassen i Superligaen, og vi ville fått et nordisk toppmøte neste sommer Sverige mot Norge og Finland (som rykket opp sammen med Norge).

Svenskene vurderte nemlig å ta på seg arrangøransvaret for neste sommers Superliga (lag-EM).

Arrangørlandet får nemlig en friplass.

Men på grunn av at kronprinsesse Victoria skal gifte seg med sin Daniel Westling i Stockholm samme helg som friidretten skal arrangeres.

—Vi regner med at svensker flest er opptatt av bryllupet og lite annet den helga, sier den svenske friidrettslederen Jan Kowalski til Aftonbladet.

Alt håp ikke ute
Men, alt håp er ikke ute. Siden både Finland og Norge rykket opp denne helga, har svenskene virkelig begynt å tenke på om de skal ta på seg neste års arrangement likevel.

Det europeiske friidrettsforbundet har fortsatt ikke funnet noen arrangør, så svenskene har fortsatt sjansen.

—Vi skal i alle fall tenke tanken. Å møte både Norge og Finland ville selvsagt vært en skikkelig höjadare, sier Stefan Olssson i det svenske friidrettsforbundet.

INGEN SUPERLIGADUELL: Et svensk nedrykk og et norsk opprykk fra Superligaen i friidrett betyr blant annet at det ikke blir noen hekkduell mellom Christina Vukicevic (t.v.) og Susanna Kallur. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
INGEN SUPERLIGADUELL: Et svensk nedrykk og et norsk opprykk fra Superligaen i friidrett betyr blant annet at det ikke blir noen hekkduell mellom Christina Vukicevic (t.v.) og Susanna Kallur. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX Vis mer