Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Prinsippene til Kristiansen kommer 20 år for seint

Håvard Bøkko vil ikke overta mannen bak Koss.

- 20 ÅR FOR SEINT: Maren Haugli (t.v.) trenes Hans Trygve Kristiansen. Håvard Bøkko sier det er uaktuelt for ham å bruke Kristiansen som trener. Foto: Erik Berglund, Dagbladet
- 20 ÅR FOR SEINT: Maren Haugli (t.v.) trenes Hans Trygve Kristiansen. Håvard Bøkko sier det er uaktuelt for ham å bruke Kristiansen som trener. Foto: Erik Berglund, Dagbladet Vis mer

|||
(Dagbladet): Håvard Bøkko har sagt klart fra at han fryktet å miste Peter Mueller som trener midt i OL-sesongen.

Det kan bli vanskelig for dem å fortsette samarbeidet etter at Mueller i dag ble sparket som sjef for skøytelandslaget. Det er uklart om Bøkko får bruke Mueller som personlig trener videre.

- Sportslig ville det vært den beste løsningen. For det finnes ingen som er i nærheten av å være like god trener som Peter. Men det kan oppstå praktiske problemer i forhold til resten av laget og forbundet, sier Bøkko til Hallingdølen.

- Ikke Kristiansen
Hans Trygve Kristiansen, som trente Johan Olav Koss til OL-gullrush på hjemmebane i 1994, har vært nevnt som mulig arvtaker for Mueller. Kristiansen er per i dag trener for blant annet Maren og Sverre Haugli.

Bøkko er sterk motstander av den løsningen.

- Jeg har ikke bestemt meg for hva jeg skal gjøre. Det eneste som er sikkert, er at Hans Trygve Kristiansen ikke blir treneren min. Treningsprinsippene hans kommer 20 år for seint, sier Bøkko.

Under dagens pressekonferanse på Olympiatoppen, sa ikke toppidrettssjef Jarle Aambø eller Vibecke Sørensen i klartekst at det er uaktuelt for Bøkko å bruke Mueller som personlig trener videre.

- Vi får se hvordan ting utvikler seg, sier Sørensen på direkte spørsmål om Bøkko kan fortsette samarbeidet med Mueller selv om amerikaneren er sparket som sjef for hele landslaget.

Ikke klart Mueller-nei
Det er Aambø og Olympiatoppen som bestemmer hvem som skal være med i den norske OL-troppen. Men enn så lenge vil han ikke si noe bestemt om Muellers muligheter.

- Først må vi få på plass de personene som skal ha ansvaret fram til lekene, og kanskje ut sesongen. Så må vi finne ut hva slags roller og hva slags trenere vi trenger i et sånt team. Så vi har god tid fram til lekene på å definere hvem som har rollene. Men det er riktig at vi deler ut akkrediteringene, sier toppidrettssjefen.

- Hvor mye lytter dere til hva Håvard ønsker?

- Generelt lytter vi til utøverne. Det har vi gjort i denne saken, og ikke minst når det gjelder det sportslige. Vi skal finne en løsning som gavner laget, sier Vibecke Sørensen til Dagbladet

- Frykter dere at Bøkko skal trekke seg fra landslaget?

- Vi mener vi vil få til et opplegg som vil bidra til at han kan få medaljene han har satt som mål, for at han får en positiv kultur rundt seg, som kan føre til ytterligere prestasjonsheving.

Bøkko utelukker ikke at situasjonen som har oppstått kan ødelegge medaljesjansene hans.

— Jeg ser ikke bort fra det. Det spørs hvem som overtar, sier Bøkko.

VIL FORTSETTE SAMARBEIDET: Håvard Bøkko mener den sportslig beste løsningen for ham er å fortsette samarbeidet med Peter Mueller. 
Foto: Bjørn Sigurdsøn, Scanpix
VIL FORTSETTE SAMARBEIDET: Håvard Bøkko mener den sportslig beste løsningen for ham er å fortsette samarbeidet med Peter Mueller. Foto: Bjørn Sigurdsøn, Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media