Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Prioriterer a-kamp mot Albania før U21-sluttspillet

- Hva vi gjør etterpå har jeg ikke tenkt på, sier Drillo.

A-LAGET FØRST: Joshua King er en av spillerne som kan være aktuell både for U21-sluttspill og a-landskamp mot Albania i juni neste år. Drillo er klar på at a-laget vil bli prioritert. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN  / NTB SCANPIX
A-LAGET FØRST: Joshua King er en av spillerne som kan være aktuell både for U21-sluttspill og a-landskamp mot Albania i juni neste år. Drillo er klar på at a-laget vil bli prioritert. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN / NTB SCANPIX Vis mer

Mange norske spillere vil i juni være aktuelle både for VM-kvalifiseringskampen mot Albania og EM-sluttspillet for U21-landslag i Israel. Egil «Drillo» Olsen har førstevalget.

- Hvis jeg tar ut en spiller til Albania-kampen så blir han med dit. Hva vi gjør etterpå har jeg ikke tenkt på, men det er vel ikke noe i veien for at de kan reise videre til EM. De mister kanskje den første kampen, sier Drillo i dag.

De aktuelle spillerne har naturlig nok lyst til å spille sluttspill.

- For all del, det er bare fint om de spiller U21-EM. Det vil være en fin erfaring.

VM-kvalifiseringskampen i Albania spilles 7. juni, mens sluttspillet i Israel spilles i tiden 5. til 18. juni.

- Det blir kollisjon, og rekkefølgen er klar. A-landslaget er prio 1, U21-laget prio 2, sier toppfotballsjef Nils Johan Semb.

- Det kan være en mulighet at spillere kan være med begge steder, men vi må se om det er mulig ut fra reglene. Det må jeg sjekke.

Mange unge Fire U21-spillere bidro i 3-1-seieren mot Kypros tirsdag: Markus Henriksen og Magnus Wolff Eikrem fra start, Joshua King og Valon Berisha som innbyttere. Håvard Nordtveit var utestengt på grunn av gule kort og kunne dermed spille bragdkampen i Drammen.

Flere andre på U21-laget har allerede spilt A-landskamper, og enda flere kan melde seg på innen neste sommer. Blant annet skal Norge på vintertur med hjemlige spillere igjen. 14 mann debuterte på årets tur, og åtte mann fra den troppen spilte fra start mot Kypros tirsdag.

VIL SJEKKE REGLENE: Toppfotballsjef Nils Johan Semb (t.h.) vil undersøke om spillere kan delta både i EM-sluttspillet 5.-18. juni og i VM-kvalikkampen borte mot Albania 7. juni. Foto: BJØRN LANGSEM
VIL SJEKKE REGLENE: Toppfotballsjef Nils Johan Semb (t.h.) vil undersøke om spillere kan delta både i EM-sluttspillet 5.-18. juni og i VM-kvalikkampen borte mot Albania 7. juni. Foto: BJØRN LANGSEM Vis mer

Drillo sier at han kan komme til å slippe spillere til U21-mesterskapet, men bare om han er ganske sikker på at han ikke vil bruke dem selv.

- Er jeg nesten sikker på at en U21-spiller ikke vil bli brukt, så kan han reise. Valon (Berisha) var her hele tiden, selv om han ikke spilte mot Sveits og kom inn først mot slutten mot Kypros. Hele veien var det realistisk å bruke ham, og dermed ble han her.

Eliteseriepause U21-landslagets kvalifiseringsbragd får også andre konsekvenser. Terminlisten for eliteserien neste år må bygges rundt den aktuelle perioden.

- Dette vil påvirke eliteserieprogrammet, helt klart. Sannsynligvis spiller vi ut mai, og så blir det pause, sier Semb.

- Dette er spillere som er helt sentrale i klubbene sine, og det sier seg selv at vi må gjøre det slik.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media