Prioriterte fotball foran fødsel

Paul Scharner kriget seg ikke bare inn i Branns hjerter i går. Han prioriterte også laget foran fødsel.

BERGEN (Dagbladet): Når han i tillegg scorer mål er det ikke rart østerrikeren har heltestatus i Bergen i dag.

Selv om kona er ni dager over termin i dag, valgte Scharner å spille kampen i går.

-  Jeg er fotballspiller, og som spiller er kamp det viktigste man kan være med på. Når hun i tillegg ga meg lov var det ikke noe vanskelig valg, sier Paul Scharner til Dagbladet.

Han hadde kona med på serieåpningen i Bergen.

Opp til han selv

-  Hun satt på tribunen. Ut fra formen på magen var ikke sjansen veldig stor for at det skulle skje noe i dag heller. Men vi begynner å bli utålmodige av å vente på ham, forteller Scharner, og røper at paret venter en sønn.

TILs Ole Martin Årst valgte å bli hjemme med sin kone da klubben kjempet for å overleve borte mot RBK i siste serierunde for to sesonger siden, og møtte massiv kritikk blant annet fra TV 2-ekspertene Ivar Hoff og Mini.

-  Enhver mann må velge selv. Jeg har forståelse for dem som gjør det også, sier Scharner.

 SATTE I GANG FESTEN:  Østerrikeren Paul Scharner satte 14 000 bergensere i festhumør da han sendte Brann i ledelsen. -  Det var i hvert fall veldig godt å vinne i dag, spesielt siden VIF og RBK ikke tok full pott, sier Scharner. Foto: Oddmund Lunde
SATTE I GANG FESTEN: Østerrikeren Paul Scharner satte 14 000 bergensere i festhumør da han sendte Brann i ledelsen. - Det var i hvert fall veldig godt å vinne i dag, spesielt siden VIF og RBK ikke tok full pott, sier Scharner. Foto: Oddmund Lunde Vis mer

Mons Ivar Mjelde ville også gitt østerrikeren fri dersom han hadde ønsket det.

-  Jeg ga beskjed om at det var helt opp til ham selv, sier Brann-treneren.

Men det er ingen fare for at midtbanekrigeren mister helgas storkamp mot Vålerenga heller.

-  Onsdag (i morgen) setter vi i gang fødselen dersom han ikke er kommet, smiler Scharner, som like godt satte inn Branns første scoring på et innlegg fra Raymond Kvisvik.

Ingen gullfeber

Scharner kriget også som en løve på Branns midtbane.

-  Det var tøft å spille på en så tung bane, men jeg synes vi alle gjorde en god jobb, sier han.

Han ser ikke bort fra at trykket vil bli enda større på laget etter den fine serieåpningen.

-  Vi har store mål for sesongen, da blir trykket deretter. Men det var i hvert fall veldig godt å vinne i dag, spesielt siden VIF og RBK ikke tok full pott, påpeker Scharner.

Men trener Mjelde tar på ingen måte av, selv om Brann har fått en god start på sesongen.

-  Vi har ingen gullfeber. Vi har ikke sagt at vi skal vinne noe. Vi holder fokus på en og en kamp og ha nok poeng til å være med i toppen når det telles opp. Jeg har beina godt plantet på jorda, sier han, før han legger til:

-  Men jeg vet jo ikke helt hvor jeg ellers skulle hatt dem da ...

Han hadde ingenting imot at RBK og VIF havnet ett par poeng bak på tabellen.

Martin fornøyd

-  Jeg registrerer jo at de tapte poeng, og klager jo ikke på det. Men jeg tviler heller ikke på at de nettopp derfor vil være svært revansjesugne neste runde, sier Mjelde, som selv skal ta med sitt mannskap for å møte nettopp Vålerenga.

En av årsaken til at det nå knyttes store forventninger til Brann i år er gårsdagens andre debutant, landslagskaptein Martin Andresen.

Selv om en regntung bane gjorde det vanskelig å spille gjennom midten som Andresen liker best, viste han allerede i går at han er en god investering for bergenserne. Andresen slo blant annet en imponerende presis crossball til Robbie Winters før 2- 0-scoringen, og vant de fleste duellene med landslagskollega Petter Rudi på midtbanen.

-  Det ble en del tøffe dueller der ja, gliser Andresen, som følte seg godt mottatt i Bergen.

-  Det er jo ikke så stort å slå Molde i serieåpningen. Den sto jo bare til 1,40 i odds på tippinga.

Ja til Hareide

Andresen rakk også så vidt å hilse på landslagssjef Åge Hareide i garderoben i går kveld, men fikk ikke noen signaler på om han er med i landslagstroppen som offentliggjøres i morgen.

-  Men blir jeg tatt ut, sier jeg ja, lover Martin Andresen.

 Brann- Molde-børsen side 30