Pris: 511 millioner!

GARDERMOEN (Dagbladet): Valencia vil tviholde på John Carew og priser ham til utrolige 511 millioner kroner for å holde storklubbene unna. Det er like mye som lagkamerat Gaizka Mendieta og Real Madrid-stjernen Luis Figo.

- Det må være 500 millioner pesetas (230 millioner) dere har fått høre, sa John Carew til Dagbladet da vi som eneste medium møtte ham på Gardermoen i går kveld.

Carew smilte da vi bekreftet at tallet var 511 millioner kroner.

- Valencia vil nok kreve mye for meg hvis det skulle bli aktuelt med en overgang, men jeg blir overrasket hvis de krever så mye, sier Carew.

- Hvor mye mener du selv at du er verdt?

- Verdien min er nok tre- eller firedoblet siden overgangen fra Rosenborg, sier Carew.

Det betyr at han er på linje med sin egen agent, Per A. Flod.

- Alt har sin pris. Carew ville selvfølgelig bli priset høyt, men 500 millioner synes jeg høres mye ut. Jeg ville anslå en prislapp på mellom 200 og 250 millioner kroner, sier Flod til Dagbladet.

Begge avviser imidlertid et klubb-skifte i øyeblikket - fordi Store-John stortrives i Valencia.

- En komplett eksplosjon

Og spanjolene trives med Carew i sin angrepsrekke. De er spesielt imponerte over hva unggutten fra Lørenskog har levert på vårparten. Særlig skryt får han for sin innsats i Champions League-finalen.

Fotballekspert Moses Dominguez i Valencia-avisa Levante har fulgt Valencia i en årrekke. Han har sett Carews utvikling i klubben fra første rekke.

- Å miste John Carew er det siste Valencia ønsker. Derfor må interesserte klubber regne med å punge ut omtrent like mye for Carew som det Real Madrid betalte for Luis Figo. Det er snakk om 55 millioner dollar (511 millioner kroner) - like mye som det koster å kjøpe Mendieta, sier Dominguez til Dagbladet.

- Da han kom hit, var ikke John forberedt på å bli førstevalget som spiss. Men han har vokst inn i rollen på beste måte. Neste år venter alle at Carew skal bli en komplett eksplosjon i Valencia-trøya, sier Dominguez.

Treneren på vei ut

I sin første sesong i La Liga, har Store-John fått nærmest ubegrenset tillit av Valencia-trener Héctor Czper. Etter semifinaleseieren over Leeds tidligere denne måneden skrev Dagbladets fotballkommentator Øivind A. Monn-Iversen:

«Skulle Czper forlate Valencia, slik han har gitt uttrykk for - og etterfølgeren hans ha et annet syn på Carews fotballferdigheter - så tipper jeg Czper er raskt ute for å få nordmannen til å komme etter. Og det blir garantert ikke til noen mindre klubb enn Valencia.»

Spanske og italienske aviser har allerede brakt nyheten om at Czper trolig blir trener for italienske Inter Milan fra neste sesong.

- Czper vil sikkert ønske å ta med seg John Carew, men det vil neppe skje. Hele grunnen til at Carew blir priset så høyt er at Valencia vil beholde ham. Per i dag er det lite trolig at en klubb som Inter Milan vil være interessert i å legge over 500 millioner kroner på bordet for John Carew, mener Moses Dominguez.

Hovedpersonen selv har ikke ofret klubb-bytte en eneste tanke.

- Det kan godt hende at Czper forsvinner, men jeg har ikke tenkt på om jeg følger ham, sier Carew.

I dag møter han landslagskollegaene igjen. Hele Fotball-Norge håper Carew & Co. skyter nytt liv i VM-håpet i kvalifiseringskampene mot Ukraina i Kiev 2. juni og mot Hviterussland 6. juni på Ullevaal.

- Det er alltid gøy å komme hjem til Norge og møte landslagskollegaene, venner og familie, sier John Carew.

<B>GØY:</B> Norges heteste idrettsstjerne for tida drar i dag på samling med landslaget. - Det er alltid gøy å komme hjem til kolleger, venner og familie, sier John Carew.