KOSTER Å VÆRE KAR: Ifølge Kampanje ble prisen for rettighetene til Champions League doblet denne sesongen. Det er dyrt å gi folket øyeblikk som dette.Foto: SCANPIX/REUTERS/Stefan Wermuth
KOSTER Å VÆRE KAR: Ifølge Kampanje ble prisen for rettighetene til Champions League doblet denne sesongen. Det er dyrt å gi folket øyeblikk som dette.Foto: SCANPIX/REUTERS/Stefan WermuthVis mer

Pris Champions League: 1,6 milliarder

Viasat-eier MTG skal ha måttet doble beløpet.

(Dagbladet): I dag ble det klart at Viasat-eier MTG fikk forlenget sine eksklusive senderettigheter til Champions League i de tre skandinaviske landene for ytterligere tre år, til tross for konkurranse fra både TV 2 og Canal +.

Ifølge Kampanje kostet det flesk.

Prisen skal ha nærmet seg 200 millioner euro, eller nærmere 1,6 milliarder norske kroner.

Det er over det dobbelte av det MTG betalte forrige gang.

Sportssjef Stian Aune Kleppo i Viasat vil ikke kommentere summene nettstedet opererer med, men er jublende glad over at kanalen nå får beholde rettighetene.

- Dette er en nydelig dag. Jeg vil nok si at dette er en av de mest spennende rettighetskampene jeg har vært med på. Attraktive rettigheter skaper interese hos mange aktører og det er naturligvis flere enn oss som har vurdert Champions League som attraktivt innhold. Jo, jeg veldig fornøyd med at vi skal fortsette å sende og utvikle Champions League, verdens største klubbturnering, i årene framover, sier Kleppo til Kampanje.

Canal +-sjef Steinar Brændeland antyder at det vinnende budet må ha vært høyt.

- Vi vet jo hva vi selv bydde, så hvis MTG har matchet det og vel så det, så er det snakk om betydelig penger. Da har det vært en kraftig oppjustering på pris siden forrige gang, sier han, uten å ville gå ut med hva de til slutt ga seg på.

Viasat sitter også med de svenske rettighetene til Premier League og OL i 2014 og 2016, rettigheter TV 2 sitter med her i Norge.

Det antas at TV2 måtte ut med mellom 100 og 150 millioner kroner for rettighetene til de olympiske lekene.