- Prisen er under 20 mill

TROMSØ/TRONDHEIM (Dagbladet): - Prisen Rosenborg må betale for meg? Ikke over 20 millioner, sier Rune Lange til Dagbladet.

- Så trønderne må ikke sprenge 20-millionersgrensa for å kjøpe deg?

- Nei. Såvidt jeg vet dreier det seg om et beløp et sted mellom RBKs tilbud til Carew og 20 millioner. Pluss en avtale om en prosentandel ved videresalg. Uansett er det skrekkelig mye penger, altfor mye, mener Rune Lange, som nå vil ha saken raskt ut av verden.

- Det verste som kan skje er at dette trekker ut i tid. I det øyeblikk Eggen og RBK-styret gir grønt lys er jeg klar for å dra til Lerkendal og forhandle om detaljer og personlige betingelser, sier Lange.

Fire hinder gjenstår før Rune blir RBK-spiller, hvorav det enkleste blir å få avtalen godkjent i TIL-styret. Verre blir det få RBK-styret og Nils Arne Eggen med på en handel som ikke gir RBK en toppspiss til høstens Mesterliga. Like vanskelig kan det bli å komme til enighet om en personlig kontrakt.

- Du veltet sjøl 43-millionershandelen med Coventry ifjor. Kan det samme skje igjen?

- Akkurat nå aner jeg ikke hva RBK har å tilby meg. Men både lønn og det sportlige opplegget avgjør hva jeg bestemmer meg for, sier Rune.

- Andre løsninger

- Vi trenger en to-tre dager for å kunne ta en avgjørelse, sier Rosenborg-direktør Rune Bratseth til Dagbladet.

Avtalen som ble forhandlet fram natt til mandag går ut på at TIL-spilleren kommer til Trondheim først i januar 2000. Det løser ikke trøndernes akutte problem: For Rosenborg haster det med å få en tak i en spiller som kan erstatte Sigurd Rushfeldt.

- Det må gjerne skje så fort som mulig. Derfor må vi jo se på andre løsninger også, sier Rune Bratseth til Dagbladet.

- Det ligger et forslag til en avtale på bordet. Det er et forslag som vi kan si ja eller nei til. Det er ikke slik at han allerede er klar for Rosenborg fra 1. januar, fortsetter Rosenborgs sportsdirektør.

Mot vindmøller

TIL-formann Gunnar Wilhelmsen registrerte i går at VIF-investorene likevel åpner døra på gløtt for å selge John Carew til Trondheim. Det tar han med stor ro.

- Jeg har forstått det slik at Rune hele tida har vært RBKs førstevalg som erstatter for Sigurd. Da må de sjøl vurdere om han er verdt å vente på. Og TIL-trener Terje Skarsfjord konstaterer nøktern at spiss-funnet forsvinner.

- Det er grei løsning for meg. Det var bare et spørmsål om tid før Rune forsvant. Skarsfjord tror pengesirkuset rundt norske ungutter vil skade norsk fotball.

- Dette er en utvikling ingen ønsker. Markedet og penger styrer, men hvem orker vel slåss mot vindmøller?